• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Graudiņa/Kravčenoka piedzīvo zaudējumu mačā par pirmo vietu PČ apakšgrupā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 12:27, 12.06.2022


Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka svētdien Romā piedzīvoja zaudējumu par pirmo vietu pasaules čempionāta apakšgrupā.


Foto: LETA

Graudiņa/Kravčenoka, kuras pasaules čempionātā izsētas ar trešo numuru, ar 0-2 (19:21, 13:21) zaudēja šveicietēm Joanai Heidrihai un Anukai Veržē-Deprē (22.).

Spēles sākums sekmīgāks bija Latvijas duetam - Graudiņa blokā panāca divu punktu pārsvaru (5:3), pēc tam pretinieču kļūda ļāva iegūt plus trīs punktus (7:4), bet vēlāk Graudiņas "eiss" ļāva panākt jau 9:5. Mača ritējums mainījās pēc pārtraukuma, kad pretinieces pakāpeniski sāka atspēlēties un ieguva vadību (15:13). Vēlāk iespadīgs bloks ļāva šveicietēm iegūt trīs punktu pārsvaru, bet setā viņas bija pārākas ar 21:19.

Otrajā setā latvietes pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:2 panāca neizšķirtu, bet nākamā iespēja pie rezultāta 3:4 netika izmantota, šveicietēm noturot bumbu spēlē un panākot 5:3. Arī turpinājumā pretiniecēm bija sekmīgi uzbrukumi, vien seta otrajā pusē Graudiņas spēle pie tīkla palīdzēja atgūt pāris punktus (12:15). Setā pārākas ar 21:13 bija šveicietes, kura uzvarēja arī mačā un apakšgrupā

Latvijas un Šveices dueti tikās Tokijas olimpisko spēļu bronzas spēlē, kur divos setos pārākas bija šveicietes.

Jau ziņots, ka latvietes C grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:13, 21:7) pārspēja Marokas duetu Imāna Seruāla/Siāda Mahasīna, kamēr japānietes Mika Išī un Sajaka Mizoi (27.) ar 0-2 (16:21, 18:21) piekāpās šveicietēm.

Otrajā spēlē Graudiņa/Kravčenoka ar ar 2-0 (21:17, 21:11) izcīnīja uzvaru pār japānietēm. Šveicietes bija pārākas pār Marokas pludmales volejbolistēm, uzvarot ar 2-0 (21:13, 21:7) .

Tāpat ar diviem panākumiem pasaules čempionātu turpina Aleksandrs Samoilovs ar Jāni Šmēdiņu, kuriem svētdien ir brīvdiena.

Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē sacensības sāka 48 komandas, kas sadalītas 12 apakšgrupās.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiks pēc olimpiskās sistēmas.

Sacensības līdz 19.jūnijam norisināsies Romā.

Iepriekšējais pasaules čempionāts notika 2019.gadā Vācijas pilsētā Hamburgā, toreiz Graudiņa/Kravčenoka un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs izcīnīja devītās vietas, bet Samoilovs/Šmēdiņš ierindojās 17.pozīcijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Bļugers palīdz «Canucks» uzsākt Stenlija kausa izcīņu ar uzvaru (VIDEO)

Ar rezultatīvu piespēli svētdien Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras "Canucks" izcīnīt uzvaru pār Nešvilas "Predators".

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabā desmito vietu, bet Darja Semeņistaja palikusi 113.vietā.

Sports Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas sāk Stenlija kausa izcīņu

Svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās spēles aizvadīs aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Sports Porziņģis ar favorīti «Celtics» sāk NBA izslēgšanas turnīru

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas pamatturnīra uzvarētāja Bostonas "Celtics" svētdien sāks izslēgšanas turnīru, pirmajā kārtā tiekoties ar Maiami "Heat".

Lasiet arī

Sports Graudiņa/Samoilova iekļūst pasaules čempionāta astotdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien Meksikā pasaules čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā apspēlēja Ķīnas duetu Dunu Dzje/Vanu Faņu un iekļuva astotdaļfinālā.

Sports Graudiņa/Samoilova pasaules čempionātu uzsāk ar uzvaru pār Argentīnas duetu

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sestdien Tlaskalā pasaules čempionātu sāka ar uzvaru pār Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira.

Sports Jūrmalā tiks noskaidroti Latvijas čempioni pludmales volejbolā

Jūrmalā šodien kļūs zināmi Latvijas čempioni pludmales volejbolā.

Sports Graudiņa/Samoilova "Elite 16" turnīru Šveicē sāk ar uzvaru

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien Šveices pilsētā Gštādē ar uzvaru uzsāka pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīru.