SOK paziņo par Tokijas spēlēm paredzēto bēgļu komandu 29 cilvēku sastāvā

Sports
LETA 08:05, 09.06.2021 0

Tokijas olimpisko spēļu bēgļu komandā būs 29 sportisti, no kuriem seši jau piedalījās pirmajā šādā komandā 2016.gadā Riodežaneiro, otrdien paziņoja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

 
Foto:

SOK paziņoja, ka sportisti no 13 valstu olimpiskajām komitejām no 23.jūlija līdz 8.augustam spēlēs sacentīsies 12 sporta veidos. Viņi to darīs zem olimpiskā karoga un atklāšanas ceremonijā maršēs otrajā vietā aiz Grieķijas.

"Viņi šovasar sūtīs spēcīgu solidaritātes un cerības vēstījumu pasaulei, tādējādi radot papildu izpratni par vairāk nekā 80 miljoniem pārvietoto cilvēku visā pasaulē," teikts SOK paziņojumā.

Sportisti tika izvēlēti pēc viņu sportiskajiem sasniegumiem un viņu bēgļa statusu, ko apstiprina Apvienoto Nāciju Organizācijas Bēgļu aģentūra (UNHCR), ziņo SOK.

Bijusī pasaules rekordiste maratonā kenijiete Tegla Lorupe tāpat kā Riodežaneiro būs komandas vadītāja. Komandā būs arī 20 treneri un funkcionāri.

Seši no desmit bēgļu komandas dalībniekiem 2016.gadā atkal būs komandas sastāvā. Tā ir peldētāja Jusra Mardini (Sīrija), džudists Popols Misenga (Kongo Demokrātiskā Republika) un skrējēji no Dienvidsudānas - Andželina Nadai Lohalita, Džeimss Niangs Čiendžieks, Paulo Amotuns Lokoro un Roza Natike Likonjena.

Desmit no sportistiem ir bēgļi no Sīrijas, un citi ir bēgļi no tādām valstīm kā Dienvidsudāna, Eritreja, Irāna, Irāka un Afganistāna.

SOK paziņoja, ka komanda pulcēsies 12.jūlijā Dohā un lidos uz Japānu divas dienas vēlāk. Japānā sportistus uzņems Vandeda universitāte, lai sportisti varētu vairāk patrenēties pirms pārcelšanās uz olimpisko ciematu.

SOK paziņoja, ka tā turpinās finansēt sportistus arī pēc spēlēm.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Komuls: Otrajā spēlē jau jutos daudz drošāk

Latvijas hokeja izlases aizsargs Markuss Komuls, kurš pašlaik notiekošajā pasaules čempionātā ir viens no septiņiem valstsvienības debitantiem, aģentūrai LETA atklāja, ka savā pirmajā mačā bijis satraukts.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionāta turpinājumā tiekas ar Kazahstānu

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē tiksies ar Kazahstānas valstsvienību.

Sports Ostapenko sasniedz Romas WTA 1000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien sasniedza Romas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.

Sports Ostapenko Romā tiksies ar slovākieti Šramkovu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā tiksies ar slovākieti Rebeku Šramkovu.

Lasiet arī

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Kriminālziņas Atbildīgā komisija neatbalsta Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, balsīm daloties uz pusēm, šodien atbalstu nesaņēma valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.