Savickis paziņo, kad Dinamo atkal varēs spēlēt; visi saslimušie esot hokejisti

Sports
LETA 21:33, 19.10.2020 0

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" pēc Covid-19 pārslimošanas nākamās līgas spēles varēs aizvadīt, sākot ar 25.-26.oktobri, sarunā ar ziņu aģentūru LETA pirmdien atklāja "Dinamo" kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

 
Foto: LETA

Jau ziņots, ka saslimšana ar Covid-19 pēc atgriešanās no Baltkrievijas apstiprināta 13 ar Rīgas "Dinamo" saistītiem cilvēkiem.

"13 cilvēki, neskaitot savainotos, nevarēja aizvadīt šīs četras spēles. Karantīnā ir arī mūsu jauniešu komanda "Rīga". Tāpēc šobrīd ar desmit cilvēkiem mačus aizvadīt nevaram," saka kluba padomes priekšsēdētājs Savickis.

"Vismaz man tādu ziņu par papildu saslimušajiem, sākot no svētdienas, nav," spekulācijas par jauniem saslimušajiem komandā nedēļas nogalē Savickis noraida, pieminot, ka visi saslimušie ir hokejisti un atkārtoti neviens klubā nav saslimis.

Visos "Dinamo" sistēmas klubos Covid-19 karantīna beidzas apmēram vienlaicīgi.

"Sākot ar 25.-26.oktobri, varēsim aizvadīt KHL spēles," saka kluba padomes priekšsēdētājs.

"Šodien sazinājāmies ar pretiniekiem abās jau atceltajās spēlēs savā laukumā (Maskavas apgabala "Vitjaz" un Magņitogorskas "Metallurg", kā arī divās nākamajās spēlēs izbraukumā (Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard" un Maskavas "Dinamo")," par spraigo darba dienu nedēļas sākumā saka Savickis.

"Mēģināsim panākt, lai spēles tiktu aizvadītas. Arī KHL iestājas par to, lai pēc iespējas vairāk maču tiktu aizvadīti. Tas ir apsveicami, ka šajos grūtajos Covid-19 laikos līgas vadība no sākuma ļauj klubiem vienoties un atrast kompromisu, kad aizvadīt pārceltās spēles," saka Savickis. "Ja tas neizdodas, tikai tad līga piešķir tehnisko zaudējumu."

Viņš uzsver, ka darbs pie pārcelto maču organizēšanas norit no rīta līdz vakaram, ieskaitot nebūt ne vieglo lidmašīnas biļešu sagādi un apmaiņu, kā arī vienošanos ar sporta arēnām.

"Kad visi mūsu hokejisti būs izslimojuši ar Covid-19, kļūs vienkāršāk," uzskata kluba padomes priekšsēdētājs. "Daudzas komandas jau ir izslimojušas un tagad spēlē."

Sešu "Dinamo" izbraukuma spēļu sērija, kuras sākums bija plānots 22.oktobrī ar spēli pret "Avangard" un divas dienas vēlāk - ar Maskavas "Dinamo", paredzēts turpināt 28.oktobrī Minskā ar "Dinamo", 30.oktobrī Čeļabinskā ar "Traktor", 1.novembrī Jekaterinburgā ar "Avtomobilist" un 3.novembrī Nursultanā ar "Baris".

Liela daļa Krievijas komandu ar Covid-19 paspēja izslimot jau pirms sezonas sākuma un tagad ievāc dividendes tehnisko uzvaru skaitā pār tādiem klubiem kā Rīgas "Dinamo", kurus slimība piemeklējusi vēlāk.

Jau ziņots, ka saslimšana "Dinamo" rindās hokejistiem konstatēta, atgriežoties mājās no četru spēļu turnejas, kas no 3. līdz 11.oktobrim iekļāva spēles viesos ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz", "Soči", Helsinku "Jokerit" un Minskas "Dinamo".

"Dinamo" ar septiņiem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, līgā apsteidzot vien Gunāra Skvorcova pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Iepriekš jau ziņots, ka pirmajā saslimšanas ar Covid-19 reizē "Dinamo" tika inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.