Tas ir oficiāli: Nākamgad Rīgā hokeja čempionātā spēlēs Kanāda!

Sports
LETA 11:21, 20.05.2020 0

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) veikusi izmaiņas 2021.gada pasaules čempionāta grupu sadalījumā, tādējādi Kanādas izlase spēlēs Rīgā, bet Krievija - Minskā.

 
Foto:

Nākamgad Rīgā B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet Minskā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

Jau iepriekš tika lemts, ka, lai optimizētu biļešu tirdzniecību, Somijas hokejisti savus grupas mačus aizvadīs Rīgā, bet Krievijas - Minskā. Ņemot vērā IIHF rangu, Krievijai gan nākamgad būtu jāspēlē Rīgas grupā, taču rīkotājiem ir tiesības veikt vienu maiņu ar reitingā līdzvērtīgām izlasēm.

Tuvāko nedēļu laikā tiks publicēts arī spēļu grafiks. Jau iepriekš ziņots, ka Rīgā un Minskā paredzēto pasaules čempionātu vēlas pārcelt pāris nedēļas uz priekšu ar cerībām, ka tajā varēs piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji. IIHF apsver čempionātu sākt pāris nedēļas vēlāk - nevis 7., bet gan 21.maijā.

Šī gada pasaules čempionātam bija jānotiek Cīrihē un Lozannā, bet meistarsacīkstes tika pilnībā atceltas. Sākotnēji pastāvēja iespēja, ka šī gada rīkotāja varētu uzņemt nākamā gada čempionātu, tomēr Šveice no tādas opcijas atteicās.

2022.gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Sports «Borussia» uzvar Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē

Dortmundes "Borussia" futbolisti trešdien svinēja uzvaru pirmajā UEFA Čempionu līgas pusfināla mačā.

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Lasiet arī

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.