KNAB pievērsis uzmanību piedāvātajai ekskursijai kopā ar Valmieras mēru

Sabiedrība
LETA 17:34, 28.10.2024 0

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir pievērsis uzmanību Valmieras novada pašvaldības piedāvājumam neilgi pirms pašvaldību vēlēšanām doties ekskursijās kopā ar mēru Jāni Baiku ("Valmierai un Vidzemei"), tomēr pārbaudi varēšot sākt, vien pasākumam turpinoties arī oficiālajā priekšvēlēšanu periodā, kas vēl nav sācies.

 
Foto: LETA

KNAB ieskatā, aprakstītā situācija pirmšķietami varētu liecināt par iespējamu potenciālā deputāta kandidāta individuālās priekšvēlēšanu kampaņas sākumu. Taču esot jāņem vērā, ka Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktās normas par administratīvo resursu izmantošanu ir attiecināmas tikai uz priekšvēlēšanu aģitācijas periodu.

Birojs ir pievērsis uzmanību plānotajai aktivitātei un turpinās sekot tai līdzi. Ja šāda aktivitāte turpināsies priekšvēlēšanu aģitācijas periodā, KNAB būs tiesīgs sākt padziļinātu pārbaudi.

Nākamās pašvaldību vēlēšanas gaidāmas 2025.gada jūnija sākumā. Priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms šīm vēlēšanām sāksies 8.februārī un ilgs līdz vēlēšanu dienai.

Nedaudz vairāk kā pusgad pirms pašvaldību vēlēšanām Valmieras novada pašvaldība atjaunojusi ekskursijas kopā ar mēru Baiku. Pašvaldības ieskatā, autobusa ekskursija, kur gida lomā iejūtas pašvaldības domes priekšsēdētājs, esot "viens no iecienītākajiem, atraktīvākajiem un praktiskākajiem veidiem, kā iedzīvotājiem iepazīties ar pašvaldības paveiktajiem un plānotajiem infrastruktūras darbiem". Viena šāda ekskursija ar autobusu pa Valmieru notiks 9.novembrī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdien Latvijā būs daudz saules, bet vietām īslaicīgi līs

Plašāki nokrišņi būs naktī un no rīta, tie vairāk skars Vidzemi.

Sabiedrība Tiesībsargs un mediķi aicina noteikt mācību stundu sākumu ne agrāku par plkst.8

Tiesībsargs līdz nākamā gada 31.martam aicina valdību noteikt, ka mācību stundas, konsultācijas, fakultatīvajās nodarbībās skolās nevar sākties agrāk par plkst.8. Viņa aicinājumam pievienojušies arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mediķi.

Sabiedrība Atklāj ziemas sezonu ar deviņiem jauniem maršrutiem

Sezona tika atklāta ar svinīgu reisu no Rīgas uz Madeiru.

Sabiedrība Apdrošinātāju parakstīto prēmiju apmērs pieaudzis par 9%

Atlīdzībās kopumā deviņos mēnešos klientiem apdrošinātāji ir izmaksājuši 357 miljonus eiro. Lielākā atlīdzību summa izmaksāta veselības apdrošināšanā - 85,5 miljoni eiro, seko dzīvības apdrošināšana (67,7 miljoni eiro), kā arī īpašuma apdrošināšana (67,4 miljoni eiro), KASKO (65 miljoni eiro) un OCTA (50 miljoni eiro).

Lasiet arī

Sabiedrība Pārsūdzēs KNAB lēmumu nesākt kriminālprocesu pret «Vienotību»

Uzņēmuma "SOAAR" vadītājs Renārs Kadžulis plāno prokuratūrā pārsūdzēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lēmumu nesākt kriminālprocesu pēc viņa izteiktajiem pārmetumiem par uzņēmuma veidotās vēlēšanu sistēmas iespējamu nelikumīgu izmantošanu partijā "Vienotība".

Sabiedrība KNAB pievērsis uzmanību Citskovska atklāsmēm par spiedienu pret viņu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pievērsis uzmanību amatā pazeminātā Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska atklāsmēm par izdarīto spiedienu saistībā ar speciālo avioreisu lietu.

Sabiedrība KNAB uzdevis NA atmaksāt 210 673 eiro un aptur valsts finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu.

Sabiedrība Vai tev ir partneris? Norādi deklarācijā!

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs brīdina.