• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kārtējo reizi centīsies atcelt tautas nobalsošanas pašreizējo kārtību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:02, 28.10.2024


Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) parakstu vākšanai reģistrējusi kārtējo reizi iesniegto likumprojektu, kura iniciatori aicina atcelt pirms vairāk nekā desmit gadiem apstiprināto kārtību, kas praksē padarīja grūtāku tautas nobalsošanas ierosināšanu.


Foto: LETA

Parakstu vākšanai reģistrēts biedrības "Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā" (APPL) iesniegtais likumprojekts, ar kuru biedrība rosina atcelt 2012.gada grozījumus likumā "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu".

Lai vēlētāju rosinātu likumprojektu varētu iesniegt izskatīšanai parlamentā, iniciatīvas grupai tā atbalstam 12 mēnešu laikā jāsavāc ne mazāk kā vienas desmitās daļas jeb ap 155 000 vēlētāju paraksti.

Pret šo kārtību iebilst biedrība, jo līdz tam referenduma ierosināšanai pietika ar būtiski mazāku parakstu skaitu, bet kopš izmaiņu stāšanās spēkā ar parakstu savākšanu nevienu referendumu ierosināt nav izdevies.

Parakstīties par CVK iesniegtajām un reģistrētajām iniciatīvām vēlētāji var elektroniski, portālā "Latvija.lv", pašvaldību parakstu vākšanas vietās - dzīvesvietas deklarēšanas iestādēs, bāriņtiesās, kuras veic notariālas darbības, pie pagastu vai pilsētu pārvalžu vadītājiem, kā arī pie zvērinātiem notāriem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nedēļas pirmajā dienā palaikam spīdēs saule

Pirmdien Latvijā palaikam spīdēs saule, dienas gaitā mākoņu kļūs vairāk, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Plāno piešķirt vēl trīs miljonus eiro Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.

Sabiedrība Jūrmalā vēlas veicināt ātrāku lēmuma pieņemšanu par koku ciršanu

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai ir nodots saistošo noteikumu projekts par kārtību, kas nosaka koku ciršanu ārpus meža un apstādījumu aizsardzību Jūrmalā, paredzot atvieglot lēmumu pieņemšanu, ziņo pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Kā ērti pārslēgties uz ziemas laiku, dzīvojot Latvijā (+VIDEO)

Lai taupītu enerģiju un mazinātu elektrības rēķinus, iesaka izvēlēties energoefektīvas spuldzes.

Lasiet arī

Sabiedrība Par 14.Saeimas atlaišanas referendumu parakstījušies 30 000 cilvēku

Par 14.Saeimas atlaišanas referenduma ierosināšanu parakstījušies 30 000 cilvēku, liecina portālā "Latvija.lv" publicētā informācija.

Sabiedrība Politoloģe: pastāv potenciāls savākt nepieciešamos parakstus Saeimas atlaišanai

Matemātiski pastāv potenciāls savākt nepieciešamos parakstus 14.Saeimas atlaišanas referenduma ierosināšanai, uzskata Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.