• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


CSDD plāno paaugstināt maksu par tehnisko apskati un citiem pakalpojumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:22, 28.10.2024


Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) no nākamā gada 1.janvāra plāno paaugstināt vairāku sniegto pakalpojumu cenas, tostarp tehniskās apskates, transportlīdzekļu vadīšanas eksāmenu pieņemšanas, izvēles numuru un citu pakalpojumu cenas.


Foto: CSDD

Tehniskās apskates cenu M1 kategorijas jeb vieglajiem automobiļiem plānots palielināt par 8% jeb 2,51 eiro - no 31,59 eiro līdz 34,1 eiro.

N3 kategorijas jeb kravas auto ar pilnu masu lielāku nekā 12 tonnas tehniskās apskates pakalpojuma cenu plāno palielināt par 40% - no 51,58 eiro līdz 72,18 eiro, bet M3 kategorijas auto jeb autobusiem ar pilnu masu lielāku nekā piecas tonnas tehniskās apskates cenu plānots palielināt par 36% - no 52,38 eiro līdz 71,18 eiro.

A un B kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas eksāmenu pieņemšana sadārdzināsies par 20% - no 29,85 eiro līdz 35,82 eiro. Savukārt transportlīdzekļu tehnisko datu noteikšana un agregātu numuru salīdzināšana sadārdzināsies par 33% - no 14,42 eiro līdz 19,25 eiro.

Vienlaikus 2,4 reizes cena pieaugs izvēles numuriem ar vienu vai vienādu ciparu simbolu kombināciju. Patlaban šī pakalpojuma maksa ir 413,22 eiro, bet no 1.janvāra tā būs 983,47 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tiesībsargs un mediķi aicina noteikt mācību stundu sākumu ne agrāku par plkst.8

Tiesībsargs līdz nākamā gada 31.martam aicina valdību noteikt, ka mācību stundas, konsultācijas, fakultatīvajās nodarbībās skolās nevar sākties agrāk par plkst.8. Viņa aicinājumam pievienojušies arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mediķi.

Sabiedrība Atklāj ziemas sezonu ar deviņiem jauniem maršrutiem

Sezona tika atklāta ar svinīgu reisu no Rīgas uz Madeiru.

Sabiedrība Apdrošinātāju parakstīto prēmiju apmērs pieaudzis par 9%

Atlīdzībās kopumā deviņos mēnešos klientiem apdrošinātāji ir izmaksājuši 357 miljonus eiro. Lielākā atlīdzību summa izmaksāta veselības apdrošināšanā - 85,5 miljoni eiro, seko dzīvības apdrošināšana (67,7 miljoni eiro), kā arī īpašuma apdrošināšana (67,4 miljoni eiro), KASKO (65 miljoni eiro) un OCTA (50 miljoni eiro).

Sabiedrība Kārtējo reizi centīsies atcelt tautas nobalsošanas pašreizējo kārtību

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) parakstu vākšanai reģistrējusi kārtējo reizi iesniegto likumprojektu, kura iniciatori aicina atcelt pirms vairāk nekā desmit gadiem apstiprināto kārtību, kas praksē padarīja grūtāku tautas nobalsošanas ierosināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Interesanti fakti Noteiks CSDD cenas saistībā ar obligāto elektroskrejriteņu reģistrāciju

Satiksmes ministrija (SM) plānot noteikt cenu atsevišķiem Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pakalpojumiem, kas saistīti ar Ceļu satiksmes likumā noteikto elektroskrejriteņu un velorikšu obligāto reģistrāciju un reģistrācijas numura uzlīmju izsniegšanu, liecina SM sagatavotais un Tiesību aktu portālā iesniegtais noteikumu projekts.

Ekonomika Pirmreizējā reģistrācija pērn veikta par 0,1% mazāk vieglo automašīnu

Latvijā pirmreizējā reģistrācija pagājušajā gadā veikta 61 002 vieglajām automašīnām, kas ir par 0,1% mazāk nekā 2022.gadā, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotā informācija.

Sabiedrība CSDD pērn izsniegusi krietni mazāk vadītāja apliecību

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) pagājušajā gadā izsniegusi kopumā 16 355 jauniegūtas autovadītāja apliecības, kas ir par 8,1% mazāk nekā 2022.gadā, liecina direkcijas publiskotie dati.