• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apdrošinātāju parakstīto prēmiju apmērs pieaudzis par 9%

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:09, 28.10.2024


Atlīdzībās kopumā deviņos mēnešos klientiem apdrošinātāji ir izmaksājuši 357 miljonus eiro. Lielākā atlīdzību summa izmaksāta veselības apdrošināšanā - 85,5 miljoni eiro, seko dzīvības apdrošināšana (67,7 miljoni eiro), kā arī īpašuma apdrošināšana (67,4 miljoni eiro), KASKO (65 miljoni eiro) un OCTA (50 miljoni eiro).



Apdrošinātāju parakstīto prēmiju apmērs 2024.gada deviņos mēnešos Latvijā pieaudzis par 9%, sasniedzot 580 miljonus eiro, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotie dati. Pieaugušas arī izmaksātās atlīdzības - par 7%, sasniedzot 357 miljonus eiro.

Straujākā izaugsme turpina saglabāties veselības apdrošināšanas jomā, prēmiju apjomam pieaugot par 17% un veidojot ceturto daļu (25,7%) no tirgus.

Īpašuma apdrošināšana stabili saglabā trešās populārākās apdrošināšanas nozares vietu. Īpašuma apdrošināšanas nozarē prēmiju apjoms ir audzis par 13,3%. Šajā nozarē ir arī vērojams lielākais izmaksāto atlīdzību kāpums, par 21,6%, salīdzinājumā ar pērno gadu, kura viens no galvenajiem iemesliem ir jūlijā piedzīvotās spēcīgās vētras seku novēršanai izmaksātās atlīdzības.

2024.gada deviņos mēnešos izaugsmi piedzīvojusi arī dzīvības apdrošināšanas nozare - prēmiju apjoms šajā nozarē ir audzis par 4,4%, bet izmaksāto atlīdzību jomā ir kritums par 2,7%.

"Apdrošināšanas tirgus tendences liecina par stabilu un prognozējamu visas apdrošināšanas nozares attīstību. Īpašuma apdrošināšanas attīstība apliecina sabiedrības izpratnes pieaugumu, tostarp izmaksāto atlīdzību apjoms norāda uz iedzīvotāju apziņas vairošanos par apdrošināšanu kā reālu instrumentu īpašuma pasargāšanai pret dabas kataklizmām. Kopā ar sadarbības partneriem un atbildīgajām institūcijām strādājam pie īpašuma apdrošināšanas pilnveidošanas," pauda Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins, piebilstot, ka 31.oktobrī LAA organizē ekspertu sarunu par dažādu nozaru mācībām no vasaras vētras un citām dabas kataklizmām.

"Deviņu mēnešu rezultāti arī vēsta, ka pie pozitīva pieauguma ir atgriezusies dzīvības apdrošināšana, kā arī ir samazinājies izmaksāto atlīdzību apjoms šajā jomā. Tas ļauj secināt, ka iedzīvotāji vairāk sāk domāt par nākotni un ilgtermiņa ieguldījumiem," secinājumos par apdrošināšanas tirgus tendencēm dalās J. Abāšins.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kārtējo reizi centīsies atcelt tautas nobalsošanas pašreizējo kārtību

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) parakstu vākšanai reģistrējusi kārtējo reizi iesniegto likumprojektu, kura iniciatori aicina atcelt pirms vairāk nekā desmit gadiem apstiprināto kārtību, kas praksē padarīja grūtāku tautas nobalsošanas ierosināšanu.

Sabiedrība RAKUS: Jāļauj slimnīcām ietaupīt, zāļu iepirkumos apejot Latvijas lieltirgotavas

Būtu jāļauj slimnīcām iepirkt medikamentus, apejot Latvijas lieltirgotavas, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Rīgas Austrumu klīniskās universitātes valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Sabiedrība Aptauja: Halovīnu atzīmēs vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju

Halovīnu 31.oktobrī atzīmēs vairāk nekā puse jeb 58% Latvijas iedzīvotāju, liecina pētījumu aģentūras "Tribus" oktobrī veiktās aptaujas dati.

Sabiedrība Lietuvas sociāldemokrāti turpinās sarunas par koalīciju

Lietuvas Sociāldemokrātu partijas līdere Vilija Blinkevičūte naktī uz pirmdienu tikās ar centriski kreisās Demokrātiskās partijas "Lietuvas vārdā" līderi Sauļu Skverneli un centriski kreisās Zemnieku un zaļo savienības vadītāju Ramūnu Karbauski, vienojoties turpināt sarunas par kopīgu darbu nākamajā valdošajā koalīcijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Par pazemes autostāvvietā plūdos «noslīkušu» auto izmaksās 83 000 eiro

Apdrošināšanas sabiedrība "Balta" (PZU grupa) gatavojas izmaksāt aptuveni 83 000 eiro, kompensējot jūlija beigu vētrā un lietavās 2024.gada izlaiduma automašīnai "Range Rover" nodarītos bojājumus, informēja "Baltas" pārstāvji.

Sabiedrība Dabas stihiju radītie zaudējumi trīs gadu laikā pieauguši 8 reizes

Šīs nedēļas vētras radītie zaudējumi vēl tiek aplēsti, taču prognozējams, ka tie var pārsniegt 2 miljonus eiro.

Sabiedrība Un patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir pieslēdzies

Reaģējot uz informāciju par iespējamām apdrošināšanas izmaksu problēmām PTAC sazinājies ar Latvijas Apdrošinātāju asociāciju un norādīja, ka nav pieļaujams, ka tiek atteikta atlīdzības izmaksa gadījumos, kad noteikti riski un to interpretācija ir nepietiekami izskaidroti.

Sabiedrība Apdrošinātāji ievieš krīzes konsultatīvo telefonu

Telefons darbosies darba dienās no 9:00 - 20:00 un pa to būs iespējams saņemt konsultācijas, kā

rīkoties, ja iestājies apdrošināšanas gadījums kustamajam vai nekustamajam īpašumam nesenās

vētras un plūdu izraisīto seku dēļ.