Publicēta iniciatīva par azartspēļu slēptās reklāmas aizliegšanu

Sabiedrība
VS.LV 15:10, 25.10.2024 0

Iniciatīvas autors uzskata, ka stingrāki reklāmas aizliegumi un kontrole ne tikai pasargātu sabiedrību, un īpaši jauniešus, no atkarības, bet arī pozitīvi ietekmētu valsts ekonomiku.

 
Foto: LETA

Iedzīvotāju līdzdalības platformā "ManaBalss.lv" ir publicēta jauna iniciatīva "Par azartspēļu slēpto reklāmu aizliegšanu", kuras autors Kārlis Beļēvičs aicina uz stingrāku kontroli un aizliegumiem pret maskētu azartspēļu reklāmu: https://manabalss.lv/par-azartspelu-slepto-reklamu-aizliegsanu/show

Iniciatīvas mērķis ir aizliegt azartspēļu slēpto reklāmu Latvijā, jo, kā uzsver autors, tā bieži vien tiek maskēta aiz tādām nevainīgām tēmām kā kafija, sports vai ēdiens. Slēpto reklāmu mēs varam sastapt ielās, pasākumos un īpaši sociālajos tīklos, kur influenceri reklamē saites uz azartspēļu vietnēm. Beļēvičs norāda uz nopietnām azartspēļu atkarības sekām - ģimenes problēmām, finansiālām grūtībām un pat nāves gadījumiem, uzsverot, ka šī ietekmīgā reklāma, kas vērsta tieši uz jauniešu auditoriju, ir nopietna problēma un prasa steidzamu rīcību.

Kā norādīts iniciatīvas tekstā, kopš azartspēļu reklāmas aizlieguma pieņemšanas 2006.gadā Latvijā nav pietiekami efektīvu pasākumu slēptās reklāmas kontrolē. "Man ir jautājums - kāpēc atbildīgās institūcijas nekontrolē šo nozari, un vai tas ir lobijs vai citas prioritātes, kas traucē aizliegt šo sērgu?" jautā iniciatīvas autors.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atklās modernizētās pasažieru platformas Skultes līnijā

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šodien atklās jaunās, modernizētās pasažieru platformas septiņos dzelzceļa pieturas punktos Skultes līnijā, aģentūru LETA informēja LDz pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidents nākamnedēļ dosies atvaļinājumā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nākamnedēļ dosies atvaļinājumā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Piektdien gaiss iesils līdz +14 grādiem

Piektdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +11..+14 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Tetovēšanas meistars ir viena no pieprasītākajām profesijām mūsdienās

Tetovēšana ir māksla ar tūkstošiem gadu senām tradīcijām, kas gadsimtiem ilgi rotājusi cilvēku ķermeņus. Tomēr tetovēšanas meistara profesija nav tikai radošums. Tā ir sarežģīta un aizraujoša amata prakse, kas prasa ne tikai mākslinieciskas prasmes, bet arī dziļu izpratni par visu procesu. Šajā rakstā VEAN TATTOO atklās jums tetovēšanas mākslas pasauli un izskaidros, kāpēc tetovēšanas meistara profesija šodien ir viena no pieprasītākajām un perspektīvākajām.

Lasiet arī

Sabiedrība Aicina atlaist no darba skolās Krievijas pilsoņus

Nacionālā apvienība rosina mainīt prasības pedagogiem, liedzot Latvijas skolās strādāt Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Sabiedrība Rosina izveidot atskaites mehānismu valsts kapitālsabiedrībām

Pastāvošais normatīvais regulējums un tā piemērošanas prakse nereti noved pie grūtībām caur kapitālsabiedrībām īstenot mērķtiecīgu valsts politiku konkrētos jautājumos. Uzskatāms piemērs tam ir ātrgaitas dzelzceļa "Rail Baltica" projekts.