• Modrīte,
  • Mudrīte,
  • Renāte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par izteikumiem pret latviešiem veikala darbiniece atstādināta no darba

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:12, 24.10.2024


Veikala "Postcard" darbiniece pēc naidīgiem izteikumiem pret latviešiem un atteikšanos apkalpot latviešu valodā atstādināta no darba ar brīdinājumu līdz Valsts valodas centra (VVC) lēmumam par viņas valodas prasmēm, aģentūrai LETA pavēstīja veikala pārstāvji.


Foto: LETA

"Mēs kategoriski nepiekrītam darbinieces izteikumiem un nosodām viņas rīcību. Klientu apkalpošanai vienmēr ir jānotiek valsts valodā, un personiskas domstarpības jārisina pēc darba laika, ārpus komerctelpām," uzsver "Postcard" pārstāvji.

Tāpat veikala pārstāvji norādīja, ka darbiniece strādāja dažas dienas un incidents noticis pārbaudes laikā.

Turpmāk, lai uzlabot apkalpošanas kvalitāti, tikšot atjaunoti iekšējie kārtības noteikumi un rūpīgāk tiks pārbaudīta to izpilde, atzīmēja veikala pārstāvji.

Tirdzniecības centra "Mols" pārstāvji norādīja, ka administrācija atkārtoti atgādinās visiem nomniekiem par iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu, īpašu uzmanību pievēršot valsts valodas lietošanai.

Savukārt atkārtota pārkāpuma gadījumā telpu nomas līgums paredz tirdzniecības centram tiesības lemt par tā laušanu, informēja "Mola" pārstāvji.

Jau ziņots, ka 18.oktobra vakarā sociālās tīklošanās vietnēs plašu rezonansi izraisīja informācija par gadījumu, kad tirdzniecības centra "Mols" veikala "Postcard" pārdevēja atteikusies apkalpot klienti latviešu valodā un naidīgi izteikusies par latviešu tautu.

Reaģējot uz šo informāciju, Valsts Drošības dienests (VDD) 19.oktobrī ar pārdevēju veica preventīvas pārrunas, brīdinot, ka par darbībām, kas vērstas uz nacionālā naida vai nesaticības izraisīšanu, var tikt piemērota kriminālatbildība.

Tāpat VDD amatpersonas veica pārrunas gan ar konkrētā veikala, gan tirdzniecības centra vadību.

Veikals pieder SIA "5WAY". Informācija "Firmas.lv" liecina, ka uzņēmums reģistrēts 2012.gada jūnijā. Tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, bet īpašnieki Jēkabs Gūtmanis (42%), Tatjana Šmukste (8%) un Elīna Omeļinska (50%). 2023.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 8673 eiro, bet peļņa 1373 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā strādājošie biežāk piedzīvo psiholoģisko stresu nekā ES (+VIDEO)

Tādiem parametriem kā dzimums, darba slodze, ienākumu līmenis ir tieša korelācija ar problēmu esamību.

Sabiedrība Dienas gaitā laikapstākļi būtiski nemainīsies

Ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies laiks, tikai vietām starp mākoņiem izsprauksies kāds saules stars, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Radošas un jautras Ziemassvētku dāvanu idejas pāriem.

Svētku sezona ir ideāls laiks, lai parādītu saviem mīļajiem, cik daudz viņi jums nozīmē, tāpēc atrast ideālu dāvanu pāriem var būt gan aizraujoši, gan izaicinoši. Neatkarīgi no tā, vai dāvanu iegādājaties jaunlaulāto duetam vai ilggadējam pārim, dāvanas izvēle, ko abas personas novērtēs, var stiprināt viņu saikni un radīt paliekošas atmiņas. Tiem, kas meklē vēl vairāk iedvesmas, tīmekļa vietnē Lieliska Davana ir atrodama virkne unikālu ideju, lai padarītu šos Ziemassvētkus neaizmirstamus.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā būtiski nokrišņi nav gaidāmi

Ceturtdien Latvijā debesis apmāksies, bet nav gaidāmi būtiski nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā piecu gadu laikā par naida izraisīšanu notiesātas astoņas personas

Latvijā no 2017. līdz 2022.gadam tiesās ir pabeigti desmit tiesvedības procesi par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu un notiesātas astoņas personas, atsaucoties uz Tiesu administrācijas apkopoto informāciju, plāna projektā par rasisma un antisemītisma mazināšanu pauž Kultūras ministrija (KM).

Sabiedrība KM: Latvijā naida noziegumi galvenokārt izpaužas naida runas veidā

Latvijā naida noziegumi galvenokārt izpaužas naida runas veidā, ievietojot aizvainojošus komentārus un publikācijas internetā, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā plāna projektā par rasisma un antisemītisma mazināšanu nākamajos četros gados.

Sabiedrība LCC: visizplatītākais etniska pamata naids sociālajos tīklos ir pret ebrejiem

Visbizplatītākais etniska pamata naids sociālajos tīklos ir pret ebrejiem, ceturtdien konferencē par naida runas noziegumiem sacīja Latvijas Cilvēktiesību centra (LCC) direktore Anhelita Kamenska.

Sabiedrība Kariņš: Latvijā ir jābūt nulles tolerancei pret etniskā naida kurināšanu

Latvijā ir jābūt nulles tolerancei pret jebkādām etniskā naida kurināšanas izpausmēm, un iespējamie konflikti starp Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) ārvalstu studentiem ir vērtējami ļoti nopietni, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).