• Modrīte,
  • Mudrīte,
  • Renāte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Galīgajā lasījumā lems par valodas prasībām akadēmiskajam personālam

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:38, 23.10.2024


Saeimas rītdienas plenārsēdes darba kārtībā iekļauti 33 jautājumi.


Foto: LETA

Saeima ceturtdien, 24.oktobrī, galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz apmaksātajā priekšvēlēšanu aģitācijā vai aģitācijas materiālā skaidri un nepārprotami norādīt, ka tās tapšanā izmantots mākslīgais intelekts.

Galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs arī izmaiņas tiesu varas likumā un jaunu likuma projektu, ar ko iecerēts izveidot Tieslietu akadēmiju, kā arī grozījumus Būvniecības likumā, kas paredz iespēju Aizsardzības ministrijas, tās padotības iestāžu vai Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām paredzētās pirmās un otrās grupas ēkas izmantot pirms pieņemšanas ekspluatācijā.

Tāpat rīt galīgajā lasījumā plānots lemt par valodas prasībām akadēmiskajam personālam, ko noteic grozījumi Augstskolu likumā, lai stiprinātu augstākās izglītības un zinātnes kvalitāti un veicinātu augstskolu konkurētspēju.

Vēl galīgajā lasījumā darba kārtībā ir izmaiņas iecirkņu darba laikā pašvaldību vēlēšanās, ko paredz grozījumi Pašvaldības domes vēlēšanu likumā. Galīgajā lasījumā ir arī grozījumi Ceļu satiksmes likumā, lai pie administratīvās atbildības par ceļu satiksmē izdarītajiem pārkāpumiem varētu saukt trešajās valstīs reģistrētu automobiļu vadītājus.

Otrajā lasījumā deputāti skatīs likumprojektu par Eiropas Padomes konvenciju par piekļuvi oficiāliem dokumentiem, lai veicinātu valsts institūciju darba atklātību un caurskatāmību un informācijas pieejamību valsts pārvaldē un pašvaldībās starptautiskā līmenī.

Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Muitas likumā, kas saistīti ar Valsts ieņēmumu dienesta reorganizāciju, un grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz iespēju līgumus par valsts naftas produktu drošības rezervju izveidi, uzturēšanu un rotāciju slēgt, nepiemērojot publisko iepirkumu regulējumu.

Savukārt pirmajā lasījumā darba kārtībā ir likumprojekts, kas paredz līdzšinējo atgriešanās apliecību un pagaidu ceļošanas dokumentu aizstāt ar vienotu pagaidu ceļošanas dokumentu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ūdens temperatūra vietām vēl sasniedz +11 grādus

Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros, kā arī jūras piekrastē ir +7..+11 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Latvijā strādājošie biežāk piedzīvo psiholoģisko stresu nekā ES (+VIDEO)

Tādiem parametriem kā dzimums, darba slodze, ienākumu līmenis ir tieša korelācija ar problēmu esamību.

Sabiedrība Par izteikumiem pret latviešiem veikala darbiniece atstādināta no darba

Veikala "Postcard" darbiniece pēc naidīgiem izteikumiem pret latviešiem un atteikšanos apkalpot latviešu valodā atstādināta no darba ar brīdinājumu līdz Valsts valodas centra (VVC) lēmumam par viņas valodas prasmēm, aģentūrai LETA pavēstīja veikala pārstāvji.

Sabiedrība Dienas gaitā laikapstākļi būtiski nemainīsies

Ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies laiks, tikai vietām starp mākoņiem izsprauksies kāds saules stars, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Aizliegs jaunāko klašu skolēniem izmantot mobilos telefonus!

Saeimas Prezidija apstiprinātajā 10.oktobra sēdes darba kārtībā ir 23 jautājumi.

Sabiedrība Saeima: Drīzumā varēs ierobežot pirātiskās tīmekļvietnes

Latvijas interneta lietotāji visbiežāk Eiropas Savienībā izmantoja nelegālu saturu - 13,9 reizes mēnesī (Igaunijā - 12,5, bet Lietuvā - 11,5; vidēji Eiropas Savienībā - 5,9 reizes mēnesī).

Sabiedrība Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar reliģiskām organizācijām

Kopumā 14. Saeimā darbojas 13 deputātu interešu grupas. Par darbu šajās grupās parlamentārieši nekādu atalgojumu nesaņem.