• Irīda,
  • Īrisa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ekspertu intervijās visvairāk kaitina izvairīšanās atbildēt uz jautājumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:51, 21.10.2024


Intervijās ar ekspertiem sabiedrību visvairāk kaitina izvairīšanās no tiešas atbildes uz uzdoto jautājumu, nespēja formulēt galveno domu un paužu aizpildīšana ar skaņām, liecina komunikācijas aģentūras "Olsen+Partners" pasūtījuma aptaujas rezultāti.


Foto: LETA

Pētījumā noskaidrots, ka trešdaļu jeb 34% skatītāju visvairāk kaitina eksperta izvairīšanās atbildēt uz jautājumu. Tas auditorijai radot sajūtu, ka eksperts nesaprot jautājumu, vai arī nevēlas uz to sniegt tiešu atbildi, tādejādi radot uzticības trūkumu un aizdomas par informācijas slēpšanu.

Otra biežāk sastopamā problēma, saskaņā ar aptauju, bijusi nespēja skaidri formulēt vēstījumu. Gandrīz piektdaļa jeb 19% respondentu norādīja, ka ekspertiem bieži vien ir grūtības skaidri izteikt savu galveno domu, kā rezultātā auditorija nesaprot, ko runātājs patiesībā vēlas pateikt.

Kā liecina aptauja, trešā izplatītā problēma bijusi paužu aizpildīšana ar skaņām, ko norādīja 7% respondentu. Tas ne vien liecina par zināmu neveiklību, bet var novērst uzmanību no galvenās tēmas un radīt iespaidu par eksperta pārliecības trūkumu, norāda "Olsen+Partners" pārstāvji.

Kā vēl viens traucējošs elements tika pieminēta pašreklāma, ko norādīja 5% respondentu. Lai gan ekspertiem nereti ir tendence izmantot intervijas laiku, lai reklamētu sevi vai savus produktus, tas var kaitināt auditoriju un novērst uzmanību no intervijas galvenā mērķa - sniegt objektīvu un noderīgu informāciju, atzīmē aģentūrā.

Līdztekus cits faktors, ko pieminēja aptaujas dalībnieki, bija neskaidrība par to, kā vēstījums skar klausītājus. To savās atbildēs norādīja 3% respondentu. Ja auditorija nesaprot, kā eksperta sniegtā informācija attiecas uz viņiem, viņi var zaudēt interesi un nespēt sasaistīt vēstījumu ar savu situāciju vai vajadzībām, pauž aģentūrā.

Kā vienlīdz izplatīti traucēkļi bijuši arī monotons balss tonis un nepārliecinātība vai uztraukums. Abus šos aspektus savās atbildēs kā traucējošus norādīja 3% respondentu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šī ir aizraujoša ekspedīcija: kāpēc Latvijas skolēni iet mežos (+VIDEO)

Arī šogad iecienītākā aktivitāte bijusi koka tilta būvēšana bez naglām.

Sabiedrība Notiks seminārs par radiāciju un rīcību ķīmiska apdraudējuma gadījumā

Civilās aizsardzības plāns izstrādāts sadarbībā ar plašu ekspertu loku no Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Nacionāliem Bruņotajiem spēkiem un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta.

Sabiedrība Pašvaldība reklāmas un afišas izvērtē atbilstoši laika garam

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks: Pašvaldība izvērtē reklāmas, afišas un uzrakstus, kas tiek iesniegti saskaņošanai pašvaldībā, pieturoties pie Tieslietu ministrijas jaunās interpretācijas.

Sabiedrība Aicina nenogrābt un nenovākt visas lapas pagalmos un mauriņos

Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina cilvēkus nenogrābt un nenovākt visas lapas savos pagalmos, mauriņos un zālājos, bet vismaz pusi no tām atstāt uz zemes.

Lasiet arī