Mieriņa sola, ka 2025.gada valsts budžets netiks skatīts naktī

Sabiedrība
LETA 12:39, 15.10.2024 0

2025.gada valsts budžeta projektu parlamentā otrajā un galīgajā lasījumā plānots izskatīt 4.decembrī, solot dokumentu neskatīt naktī, ar ko gan apmierināti ne visi procesā iesaistītie.

 
Foto: LETA

Saņemot budžeta projektu no finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV), Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) skaidroja, ka ceturtdien, 17.oktobrī, tiks sasaukta Prezidija sēde, lai lemtu par budžeta likumprojekta paketes nodošanu atbildīgajām komisijām.

Skatīt budžetu pirmajā lasījumā paredzēts 30.oktobrī.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka budžets netiks skatīts naktī. Tāpat kā pērn, parlamentārieši budžetu vētīs no plkst.9 līdz 21, kas nozīmē, ka, ja budžets netiks pieņemts 4.decembrī, to turpinās skatīt 5.decembrī.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (JV) gan pauda nožēlu par to, jo daudzās valstīs budžetu izskata "no sākuma līdz beigām".

"Daži deputāti gribēja gulēt budžeta laikā, un tas mainīja sistēmu," teica atbildīgās komisijas vadītājs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Lasiet arī

Ekonomika Nākamā gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 1,3 miljardu eiro

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamajā gadā plānoti 15,081 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 17,093 miljardu eiro apmērā, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais un izskatīšanai valdībā iesniegtais likumprojekts par valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027.gadam.

Sabiedrība Piedāvāti vairāki risinājumi papildu finansējumam pašvaldībām

Pašvaldībām ik gadu tiek prognozēts nodokļu ieņēmumu un nodokļu izmaiņu kompensācijas pieaugums, tai skaitā 2025. gadam paredzēts pieaugums 235,8 miljonu eiro apmērā.