• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Melnis: Elektroenerģijas cenai šobrīd nav pamata augt

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:47, 15.10.2024


Elektroenerģijas cenai šobrīd nav pamata augt, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja klimata un enerģētiskas ministrs Kaspars Melnis (ZZS).


Foto: LETA

"Pašreiz nav nekādu argumentu vai indikatīvo faktoru, kas rādītu, ka elektrības cenai vajadzētu kāpt. Teiktu, ka ir pilnībā pretēji - ir izdarīts milzīgs darbs, lai elektrības cena ietu uz leju," teica Melnis, piebilstot, ka elektroenerģijas cenas samazinājumu ietekmē izveidotie saules un vēja parki.

Vienlaikus ministrs gan arī atzīmēja, ka nevar garantēt, ka elektroenerģijas cena nekāps, ņemot vērā, kādos apstākļos mēs dzīvojam.

LETA jau vēstīja, ka atbilstoši AS "Latvenergo" minētajam elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš samazinājās par 54% un bija 60,67 eiro par megavatstundu (MWh).

Baltijas valstīs elektroenerģijas cenu samazinājumu noteica bagātīga vēja staciju izstrāde, kas kāpa 2,3 reizes, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, kā arī par 7% augstākas enerģijas plūsmas uz Baltiju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Lasiet arī

Ekonomika ES valstu ministri vienojušies par elektroenerģijas tirgus modeļa reformu

Oktobra vidū Luksemburgā notika Enerģētikas ministru padomes sanāksme, kuras laikā panākta vienošanās par priekšlikumu veikt Eiropas Savienības (ES) elektroenerģijas tirgus modeļa izmaiņas, informē Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

Pasaule Izraēla pārtrauc elektroenerģijas piegādi Gazas joslai

Pēc sestdien notikušajiem palestīniešu grupējuma "Hamas" uzbrukumiem Izraēlas enerģētikas un infrastruktūras ministrs Izraēls Kacs paziņoja, ka Izraēla pārtrauc elektroenerģijas piegādi Gazas joslai.

Ekonomika Augšdaugavas novadā sāk būvēt saules elektrostaciju

Piesaistot vairāk nekā 10 miljonu eiro investīcijas, Augšdaugavas novada Kalkūnes pagastā sākta saules elektrostacijas "Kalkūnes SES" būvniecība, ziņo pašvaldība.

Ekonomika «Latvenergo» pirmajā pusgadā saražojis par 56% vairāk elektroenerģijas

AS "Latvenergo" šī gada pirmajā pusgadā saražoja 3519 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 56% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.