• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Joprojām ir augsta tolerance pret valsts valodas lietojuma prasību pārkāpumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 18:37, 15.10.2024


Ikvienam cilvēkam Latvijā - nodarbinātajam, darba meklētājam, patērētājam, pakalpojumu sniedzējam u. c. - ir jābūt pasargātam no diskriminācijas un tiesīgam runāt un tikt uzrunātam valsts valodā.


Foto: LETA

Lai apspriestu uz latviešu valodas lietojuma stiprināšanu un aizsardzību vērstu aktīvu valdības un Saeimas rīcību, otrdien, 15.oktobrī, tikās Ministru prezidentes biroja, Tieslietu ministrijas un Saeimas pārstāvji.

Ministru prezidentes parlamentārā sekretāre Dace Kļaviņa, Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Lauma Paegļkalna, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre un Saeimas deputāte Agnese Krasta pārrunāja esošo situāciju un tiesiskā regulējuma piemērošanas īpatnības. Sarunas laikā tika ieskicēti veicamie darbi, lai nodrošinātu valsts valodas lietojumu publiskajā vidē un sabiedrības komunikācijā, tajā skaitā arī privātajā sektorā.

Sabiedrībā joprojām ir augsta tolerance pret valsts valodas lietojuma prasību pārkāpumiem. Tāpēc arī vairāk nekā trīsdesmit gadus pēc neatkarības atgūšanas joprojām ir aktuāla mērķtiecīgas valsts valodas stiprināšanas politika, lai latviešu valoda patiešām pildītu savu valsts valodas funkciju. Normatīvā regulējuma pilnveide ir tikai daļa no veicamajiem uzdevumiem - tā tikšanās laikā secināja amatpersonas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Lasiet arī

Sabiedrība Pāreja uz mācībām tikai valsts valodā atbilst Satversmei

Vērtējot apstrīdēto normu satversmību, tiesa ņēma vērā arī Latvijas īpašos apstākļus, kas izveidojušies valsts ilgstošas okupācijas un rusifikācijas rezultātā, un to saistību ar aktuālo situāciju valsts valodas lietojuma jomā.

Sabiedrība Slimnīcām dažādi risinājumi saziņai ar pacientiem svešvalodās

Slimnīcas nesaredz problēmas saziņai ar pacientiem svešvalodās, paredzot tādiem gadījumiem dažādus risinājumus, noskaidroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Diasporas bērniem palīdzēs atcerēties dzimto valodu (+VIDEO)

Kursos var iziet arī nepilsoņi, norāda Sabiedrības integrācijas fonds.

Sabiedrība Valsts valodas nezināšanas gadījumā pacientam pašam būtu jānodrošina tulkošana

Valsts valodas nezināšanas gadījumā saziņā ar mediķiem pacientam būtu pienākums pašam nodrošināt tulkošanu, paredz Veselības ministrijas (VM) parlamentārā sekretāra Artjoma Uršuļska iesniegtie priekšlikumi Pacientu tiesību likumā grozījumiem.