Pašvaldība aptaujā iedzīvotājus par divu ielu nosaukumu maiņai Kuldīgā

Sabiedrība
LETA 07:56, 11.10.2024 0

Kuldīgas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par priekšlikumiem divu ielu nosaukumu maiņai Kuldīgā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

 

Nekustamo īpašumu nodaļa konstatējusi nepieciešamību pašvaldības nekustamajam īpašumam, kas pašlaik reģistrēts ar nosaukumu Projektētā iela, veikt nosaukuma maiņu. Pamatojoties uz Valsts valodas centra atzinumu, ieteicamie nosaukumi jaunajai ielai ir - Mazā Ausekļa iela, Saktas iela vai Austras iela.

Savukārt Kuldīgas novada domes oficiālo vietvārdu un ielu nosaukumu maiņu izskatīšanas konsultatīvā komisijā, izskatot informāciju par Leona Paegles ielas vēsturiskiem nosaukumiem, iesaka mainīt tās nosaukumu uz Frīdenberga-Mieriņa ielu. Šādi iela nodēvēta 1934.gadā, godinot dzejnieku Jāni Frīdenbergu-Mieriņu, kurš bija ne tikai aktīvs Kuldīgas sabiedriskais darbinieks, bet arī kultūras mantojuma veidotājs.

Komisija uzver, ka Frīdenberga-Mieriņa darbs "Taurētājs" ir spilgts piemērs literārās un patriotiskās vēstures saglabāšanai. Savukārt 1950.gadā, padomju varas laikā, ielas nosaukums tika mainīts uz Leona Paegles ielu, kas vairāk atspoguļoja ideoloģisko virzību.

Kuldīgas iedzīvotāji tiek aicināti izteikt viedokli par minēto ielu nosaukumu maiņu, vai nu izvēloties vienu no piedāvātajiem jaunā nosaukuma variantiem vai arī piedāvāt savu variantu un tā pamatotību. Saņemtie iedzīvotāju viedokļi tiks apkopoti un rezultāti tiks iesniegti jautājuma tālākai izskatīšanai Kuldīgas novada domei.

Viedokli var izteikt arī klātienē līdz 16.oktobrim Kuldīgas novada pašvaldībā Baznīcas ielā 1, Kuldīgā. Tāpat viedokli var izteikt vietnē "https://forms.gle/Yhu3LxqoZ5ZrQBoJ6".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Lasiet arī

Sabiedrība Kuldīgas novadā jauns tūrisma objekts - skatu tornis (+VIDEO)

Projekta ietvaros labiekārtota arī apkārtējā teritorija, ierīkots apgaismojums un videonovērošana, izbūvētas stāvvietas.

Sabiedrība 16 Kuldīgas novada sasniegumi: kā iedzīvotāji veidoja vidi sev apkārt (+VIDEO)

UNESCO mantojuma Latvijas pilsētā dzīvo ļoti aktīvi cilvēki.

Kultūra Kuldīgā šodien notiks Hercoga Jēkaba gadatirgus

Šodien no plkst.12 līdz 16 Kuldīgā jau 12.reizi notiks Hercoga Jēkaba gadatirgus.

Sabiedrība Kuldīgā svinīgi pacels karogu par godu vecpilsētas iekļaušanai UNESCO

Ceturtdien, 21.septembrī, plkst.10 Kuldīgas Rātslaukumā, svinīgi tiks pacelts karogs par godu vecpilsētas iekļaušanai UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.