• Arvīds,
  • Arvis,
  • Druvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem virza 12 kandidātus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:43, 09.10.2024


Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem noslēdzošajai konkursa kārtai izvirzīti 12 pretendenti.


Foto: LETA

Konkursa trešajā kārtā uz valdes priekšsēdētāja amatu pretendē divi kandidāti, uz valdes locekļa amatu programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos - divi kandidāti, uz valdes locekļa amatu finanšu pārvaldības jautājumos - trīs kandidāti, uz valdes locekļa amatu tehnoloģiju pārvaldības jautājumos - divi kandidāti un uz valdes locekļa amatu personāla pārvaldības jautājumos - trīs kandidāti.

Divās pirmajās konkursa kārtās tika vērtēta kandidātu atbilstība noteiktajām minimālajām prasībām un viņu redzējums par vienotā Latvijas Sabiedriskā medija attīstību, savukārt trešajā kārtā labāko pretendentu kompetences padziļināti vērtēs personāla atlases speciālisti.

SEPLP norāda, ka jaunajai valdei būs jāīsteno viens no nozīmīgākajiem procesiem sabiedriskā medija vēsturē - jānodrošina VSIA "Latvijas Televīzija" un VSIA "Latvijas Radio" veiksmīga saplūšana, lai izveidotu spēcīgāku un labāk nodrošinātu sabiedriskā medija uzņēmumu kvalitatīva un mūsdienīga satura attīstībai.

Konkursa komisiju veido trīs SEPLP locekļi, Valsts kancelejas, Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta, Baltijas mediju izcilības centra un Latvijas Mediju ētikas padomes pārstāvji ar balsstiesībām. Latvijas Žurnālistu asociācijas, Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas arodbiedrību pārstāvji un personāla atlases kompānijas SIA "Fontes Executive Search" pārstāvis konkursā piedalās ar novērotāju un padomdevēju tiesībām.

Konkursa komisija strādās līdz oktobra beigām, un SEPLP lēmumu par jauno valdes locekļu iecelšanu pieņems novembrī.

Pavisam konkursā bija pieteikušies 78 kandidāti.

Valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam - 10 100 eiro apmērā.

Noteiktais atalgojums radījis sašutumu Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča, kā arī koalīcijas politiķu vidū, atzīstot, ka tas nav samērīgs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima: Drīzumā varēs ierobežot pirātiskās tīmekļvietnes

Latvijas interneta lietotāji visbiežāk Eiropas Savienībā izmantoja nelegālu saturu - 13,9 reizes mēnesī (Igaunijā - 12,5, bet Lietuvā - 11,5; vidēji Eiropas Savienībā - 5,9 reizes mēnesī).

Sabiedrība Interese par ēdināšanas nodrošināšanu Saeimas ēkā maza

Konkursā par ēdināšanas nodrošināšanu Saeimā pieteicies tikai viens pretendents, bet pašapkalpošanās kiosku uzstādīšana parlamentā interesē četrus uzņēmējus.

Sabiedrība Pērn vienam pacientam kompensējamām zālēm izlietotā summa bija 654 144 eiro

2023.gadā maksimālā vienam pacientam kompensējamām zālēm izlietotā summa bija 654 144 eiro, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) publiskotais pārskats par gada laikā veselības aprūpei izlietoto finansējumu.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā gaidāma silta rudens diena

Ceturtdien gaidāma pelēka, bet visai silta rudens diena, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī