Eksperts: valsts nespēj nodrošināt iedzīvotājiem vēlamo ikmēneša pensijas apmēru

Sabiedrība
VS.LV 11:26, 09.10.2024 0

Latvijā 49% iedzīvotāju pensijā vēlētos ik mēnesi saņemt 1200-2000 eiro, taču šobrīd Latvijā vidējā pensija ir 576 eiro, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

 

Tajā pašā laikā 30% aptaujāto pauduši uzskatu, ka spētu iztikt ar no pensiju 600-1200 eiro apmērā.

"Luminor Bank" pensiju eksperts Atis Krūmiņš skaidro, ka pie esošās valsts sistēmas nodrošināt vēlamo ikmēneša pensijas apmēru ir iespējams tādā gadījumā, ja savlaicīgi tiek plānoti un veikti arī pašu uzkrājumi - veicot iemaksas pensiju trešajā līmenī, ieguldot akcijās vai obligācijās vai izvēloties kādu citu uzkrājuma veidu.

Bankas eksperts norāda, ka septembrī veiktās aptaujas rezultāti skaidri liecina par to, ka iedzīvotāji liek lielas cerības uz nākotnes pensiju un sagaida, ka tās apmērs būs vismaz gandrīz uz pusi lielāks nekā tas, ko vidēji ik mēnesi saņem šī brīža seniori.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptauja: vairums iedzīvotāju darbā un dzīvē jūtas pozitīvi

Vairums iedzīvotāju darbā un dzīvē kopumā emocionālās labsajūtas ziņā jūtas pozitīvi, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktā aptauja.

Sabiedrība Saeima: Drīzumā varēs ierobežot pirātiskās tīmekļvietnes

Latvijas interneta lietotāji visbiežāk Eiropas Savienībā izmantoja nelegālu saturu - 13,9 reizes mēnesī (Igaunijā - 12,5, bet Lietuvā - 11,5; vidēji Eiropas Savienībā - 5,9 reizes mēnesī).

Sabiedrība Interese par ēdināšanas nodrošināšanu Saeimas ēkā maza

Konkursā par ēdināšanas nodrošināšanu Saeimā pieteicies tikai viens pretendents, bet pašapkalpošanās kiosku uzstādīšana parlamentā interesē četrus uzņēmējus.

Sabiedrība Pērn vienam pacientam kompensējamām zālēm izlietotā summa bija 654 144 eiro

2023.gadā maksimālā vienam pacientam kompensējamām zālēm izlietotā summa bija 654 144 eiro, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) publiskotais pārskats par gada laikā veselības aprūpei izlietoto finansējumu.

Lasiet arī

Ekonomika Rosina pensionāra neapliekamo minimumu noteikt 1000 eiro apmērā

Lai līdzsvarotu strādājošu un nestrādājošu visu veidu pensiju saņēmēju nodokļu piemērošanu ar pārējiem strādājošajiem, Finanšu ministrija (FM) rosina no 2025.gada noteikt pensionāra neapliekamo minimumu 1000 eiro apmērā.

Sabiedrība Latvijā palielinās vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo darba stāžu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien konceptuāli atbalstīja grozījumus pensiju likumā, kas nosaka, ka Latvijā nedzīvojošajiem, bet pensiju saņemt tiesīgajiem pilsoņiem apdrošināšanas stāža periodam Latvijā būs jābūt vismaz 20 gadiem, sākot ar 1996.gadu.

Sabiedrība Jau šogad nepietiek esošo pensionāru pensijām

Valsts pensiju speciālajā budžetā veidojas strukturālais deficīts.