• Aina,
  • Anete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daži cilvēki nedēļas nogalē uz Rīgas zoodārzu varēs iet bez maksas. Kas tie būs?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:56, 08.10.2024


Brīvdienās, 12.oktobrī un 13.oktobrī, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ar tradicionālajām "Dzīvnieku dienām" svinēs 112.dzimšanas dienu, aģentūru LETA informēja zoodārzā.


Foto: LETA

"Dzīvnieku dienās" īpaši tiek gaidīti tie, kuriem vārdā vai uzvārdā ir kādas dzīvās radības nosaukums. Šiem apmeklētājiem ieeja Zooloģiskajā dārzā būs uz pusi lētāka. Savukārt, ja dzīvnieka nosaukums atrodams gan vārdā, gan uzvārdā, tad šajā nedeļas nogalē ieeja zoodārzā un zoodārza filiālē "Cīruļi" būs bez maksas. Ja dzīvnieka nosaukums ir kādā svešvalodā, tad tā pierādīšanai zoodārza kasē jāuzrāda vārdnīcas šķirklis vai kāds cits ticams avots.

"Dzīvnieku dienās" katru gadu notiek arī sacensība par to, kura dzīvā būtne apmeklētāju vārdos un uzvārdos ir vispopulārākā. Pēdējos trīs gadus visaktīvākie "Dzīvnieku dienu" viesi bijuši dažādās valodās saukti Baloži, aiz sevis atstājot Lāčus, Gulbjus, Briežus, Gaiļus, Zaķus un Lūšus. Pirms tam uzvarētāju godā pabijuši arī Gaiļi, Lāči, Gulbji, Vilki, Zaķi un Brieži.

Līdz šim svinību laikā zoodārzu apmeklējuši 18 382 apmeklētāji, kuru vārdā vai uzvārdā atrodams kāda dzīvnieka nosaukums dažādās valodās.

Šogad līdz ar Rīgas Zoodārza 112. dzimšanas dienu tiks pāriets uz ziemas darba laiku - no 14.oktobra zooloģiskā dārza kases atvērtas būs no plkst.10 līdz 16, savukārt staigāt pa dārza takām var līdz plkst.17. Iekštelpu ekspozīcijas apmeklētājiem atvērtas līdz plkst.16.30. Brīvdienas ir arī pēdējā iespēja šogad aplūkot Latvijas abiniekus un rāpuļus, jo no 14.oktobra tie pamazām sāks doties ziemas guļā un ekspozīcija būs slēgta.

Dzīvnieku dienās - 12. un 13.oktobrī - zoodārza kases būs atvērtas līdz plkst.18, bet pastaigas varēs turpināt līdz 19.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aktīvie rīdzinieki palīdz pašvaldībai apzaļumot pilsētu (+VIDEO)

Kopumā iedzīvotāju biedrībām darbu veikšanai tika piegādāti 175,5 kubikmetri melnzemes un 12 kubikmetri komposta.

Sabiedrība Ministrs: Optimizācija NMPD plānota jau vairākus gadus

Optimizācija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), kuru iecerēts īstenot ar nākamo gadu, tika plānota jau vairākus gadus, otrdien intervijā LTV "Rīta panorāmā" stāstīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Kāpēc Latvijā rēķini par apkuri ir lieli, bet siltums - nepietiekošs (+VIDEO)

Iedzīvotājiem, samazinoties āra temperatūrai, nav vienaldzīgas pieaugošās izmaksas par apkuri.

Sabiedrība Bijušais premjeres preses sekretārs Zoldners sācis darbu Staķa Rīgas birojā

Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) bijušas preses sekretārs Aleksis Zoldners sācis darbu Eiropas Parlamenta deputāta Mārtiņa Staķa (P) Rīgas birojā, aģentūru LETA informēja Zoldners.

Lasiet arī

Kultūra Rīgas zooloģiskajā dārzā sāksies Ziemas naktis

No piektdienas Rīgas nacionālajā zooloģiskajā dārzā sāksies Ziemas naktis, kuru laikā zooloģiskais dārzs būs atvērts līdz plkst.21, aģentūru LETA informēja zoodārza eksperts Māris Lielkalns.

Sabiedrība Rīgas Zoodārzs būs slēgts arī otrdien

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs arī otrdien, 19.decembrī, vēl netiks atvērts apmeklētājiem, bet no trešdienas darboties atsāks, liecina zoodārza paziņojums sociālajā tīklā "Instagram".

Sabiedrība Lūstošo koku dēļ Rīgas Zoodārzs slēgts arī pirmdien

Lūstošo koku dēļ Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs pirmdien ir slēgts apmeklētājiem, aģentūru LETA informēja zoodārza pārstāvji.

Sabiedrība Lūstošo koku dēļ svētdien slēgts Rīgas Zoodārzs

Lūstošo koku dēļ Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs svētdien ir slēgts apmeklētājiem.