• Aina,
  • Anete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Liepājas autobusu parks» skaidro autobusu reisu atcelšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:48, 07.10.2024


AS "Liepājas autobusu parks" atceltie autobusu reisi galvenokārt ir saistīti ar autobusa vadītāju trūkumu nozarē, kā arī autobusu vadītāju slimībām, skaidro uzņēmumā.


Foto: LETA

"Liepājas autobusu parks" norāda, ka pārvadātāji nespēj izveidot pietiekamu darbinieku rezervi, kas palīdzētu efektīvi plānot reisu izpildes šādos darbinieku attaisnotās prombūtnes gadījumos.

Tādējādi uzņēmums realizē dažādus optimizācijas pasākumus, lai mazinātu nozares problēmas ietekmi uz "Liepājas autobusu parka" reisu izpildi. Tostarp uzņēmums strādā pie personāla piesaistes, gan komunicējot digitālajā vidē, gan sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru organizējot informatīvus seminārus potenciālajiem autobusa vadītājiem.

Uzņēmums sadarbībai uzrunājis arī autoskolas, lai ne tikai samazinātu autobusu vadītāju trūkumu, bet arī veicinātu vietējo iedzīvotāju profesionalitāti, nodrošinot iespēju iegūt apmaksātu "D" kategoriju un garantētas darba iespējas "Liepājas autobusu parka" kolektīvā.

Uzņēmums vairākus gadus komunicē ar atbildīgajām institūcijām par nozares problēmu - kvalificētu resursu trūkumu, norādot, ka ar katru gadu situācija kļūst aizvien kritiskāka, jo pieaug nozarē nodarbināto vidējais vecums, bet jaunāki cilvēki nav ieinteresēti pievienoties nozarei tās īpatnību dēļ.

"Liepājas autobusu parka" pārstāvji uzsver, ka pārvadātāji bez valsts politikas realizētāju aktīvas iesaistes nevar atrisināt visas nozares kopēju problēmu. Uzņēmums vairākkārt ir aicinājis nozares atbildīgās institūcijas noslēgt ģenerālvienošanos, kas uzlabotu un valstī veidotu vienotas transporta darbinieku sociālās garantijas, tādējādi piesaistot nozarei darbiniekus.

Tostarp patlaban Satiksmes ministrija (SM) sagatavojusi noteikumu projektu, kurā rosina atvieglot nosacījumus, lai varētu iegūt autobusa vadīšanai nepieciešamo "D" kategorijas vadītāja apliecību. "Liepājas autobusu parks" šos grozījumus atbalsta, vienlaikus norādot, ka šis papildu darba resursu piesaistes risinājums neļaus operatīvi piesaistīt darbiniekus, bet ir veiksmīgs solis pretī uzlabojumiem, kuru rezultāts būs manāms tikai pēc vairākiem gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aktīvie rīdzinieki palīdz pašvaldībai apzaļumot pilsētu (+VIDEO)

Kopumā iedzīvotāju biedrībām darbu veikšanai tika piegādāti 175,5 kubikmetri melnzemes un 12 kubikmetri komposta.

Sabiedrība Ministrs: Optimizācija NMPD plānota jau vairākus gadus

Optimizācija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), kuru iecerēts īstenot ar nākamo gadu, tika plānota jau vairākus gadus, otrdien intervijā LTV "Rīta panorāmā" stāstīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Daži cilvēki nedēļas nogalē uz Rīgas zoodārzu varēs iet bez maksas. Kas tie būs?

Brīvdienās, 12.oktobrī un 13.oktobrī, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ar tradicionālajām "Dzīvnieku dienām" svinēs 112.dzimšanas dienu, aģentūru LETA informēja zoodārzā.

Sabiedrība Kāpēc Latvijā rēķini par apkuri ir lieli, bet siltums - nepietiekošs (+VIDEO)

Iedzīvotājiem, samazinoties āra temperatūrai, nav vienaldzīgas pieaugošās izmaksas par apkuri.

Lasiet arī

Sabiedrība Elektroautobusu piegādes kavējumu dēļ «Rīgas satiksmei» būs jāsedz 650 031 eiro

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz nodrošināt iespēju pabeigt projektu par 35 elektroautobusu iegādi Rīgā pēc 2023.gada 31.decembra par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" līdzekļiem 650 031 eiro apmērā.

Sabiedrība Pārvadātāji pirmdien atcēluši vairākus autobusu reisus visā Latvijā

Pasažieru pārvadātāji ar autobusiem pirmdien atcēluši vairākus reisus visā Latvijā, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) publiskotā informācija.

Ekonomika Lux Express turpinās piedāvāt divus tiešos reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no šā gada 1.februāra turpinās piedāvāt divus tiešos autobusu reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu, aģentūrai LETA apstiprināja kompānijas pārstāvji, komentējot Narvas-Ivangorodas robežšķērsošanas punkta starp Krieviju un Igauniju slēgšanu autosatiksmei no 1.februārā.

Interesanti fakti SM rosina atvieglot nosacījumus autobusa vadītāja apliecības iegūšanai

Satiksmes ministrija (SM) rosina atvieglot nosacījumus, lai varētu iegūt autobusa vadīšanai nepieciešamo "D" kategorijas vadītāja apliecību, liecina SM publiskajai apspriešanai sagatavotais noteikumu projekts.