• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas bēgļus aicina savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 18:40, 03.10.2024


Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina Ukrainas bēgļus savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu.


Foto: LETA

2025.gada 4.martā beigsies uzturēšanās termiņš Latvijā vairākiem tūkstošiem Ukrainas iedzīvotāju, kuriem iepriekš šeit piešķirts pagaidu aizsardzības statuss. Lai Ukrainas iedzīvotāji kā pagaidu aizsardzības saņēmēji varētu turpināt uzturēties Latvijā pēc 2025.gada 4.marta, viņiem savlaicīgi jānoformē uzturēšanās atļauja, pagarinot pagaidu aizsardzības statusu.

Ja iepriekš izsniegta uzturēšanās atļauja, pārvaldē jāizsniedz ceļošanas dokumenta kopija un aizpildīts brīvas formas pieteikums. Taču, ja iepriekš izsniegta vīza, kuras termiņš ir beidzies, nepieciešams iesniegt ceļošanas dokumenta kopiju un uzturēšanās atļaujas pieteikuma anketu.

Būtiski ņemt vērā, ka, ja Ukrainas iedzīvotājam ir arī Krievijas vai Baltkrievijas pilsonība, vienlaikus ar iepriekš minētajiem dokumentiem ir jāiesniedz papildu anketa valsts kompetentajām iestādēm.

Vienlaikus pārvalde atgādina, ka Ukrainas iedzīvotājiem, kas bēg no kara savā valstī, ierodoties Latvijā, ir jāpieprasa pirmreizējais pagaidu aizsardzības statuss, kas tiek piešķirts uz diviem gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aizliegs stāvvietu noteiktās dienās vēl vairākās Rīgas ielās

Lai uzlabotu ielu uzturēšanas darbu izpildes kvalitāti, Rīgā turpinās darbs pie satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas.

Sabiedrība Deputāts uzskaitījis galvenās problēmas “Rail Baltica” īstenošanā

Izmaiņas projektā ir veiktas vairāk nekā 116 reizes!

Sabiedrība Mācīties nekad nav par vēlu: Jelgavas vecākiem ir interesanta iespēja (+VIDEO)

Pieaugušo izvēle kalpo par būtisku atbalstu arī jaunajai paaudzei.

Sabiedrība Piedāvā atcelt 15 eiro pieprasīšanu par maksāšanas paziņojumu

Ar iesniegtiem grozījumiem paredzēts atcelt prasību dzīvokļu īpašniekiem un ēku kopīpašniekiem maksāt 15 eiro par maksāšanas paziņojuma par maksu par zemes lietošanas tiesībām sagatavošanu un nosūtīšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā atklāj ukraiņu bēgļiem pielāgoto ēku

Ukrainas iedzīvotājiem pielāgotā ēka Rīgā, Ūnijas ielā 49, būs atbalsts bēgļu sākotnējai izmitināšanai, šodien telpu atklāšanas pasākumā norādīja pašvaldības amatpersonas.

Sabiedrība Latvijā gada sākumā bija nodarbināti 8700 Ukrainas valstspiederīgo

Latvijā šā gada sākumā kā darba ņēmēji bija reģistrēti 8700 Ukrainas valstspiederīgo, pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.

Sabiedrība Latvijā strādā 8,7 tūkstoši Ukrainas valstspiederīgo

2023.gada sākumā, atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes novērtējumam, tikai 60% no Latvijā dzīvesvietu reģistrējušiem Ukrainas valstspiederīgajiem ar pagaidu aizsardzības statusus Latvijā pastāvīgi dzīvoja šeit.

Sabiedrība Ukrainas bēgļiem piedāvās kultūrorientācijas kursus un iekļaušanās pasākumus

Pārdalot finansējumu, valdība šodien nolēma piešķirt Sabiedrības integrācijas fondam (SIF) finansējumu 4,4 miljonu eiro apmērā, lai SIF līdz gada beigām īstenotu projektus, ar kuriem plānots piedāvāt Ukrainas civiliedzīvotājiem kultūrorientācijas kursus un iekļaušanās pasākumus.