• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Deputāts uzskaitījis galvenās problēmas “Rail Baltica” īstenošanā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:00, 03.10.2024


Izmaiņas projektā ir veiktas vairāk nekā 116 reizes!



"Būtiskākais, kā dēļ par četriem gadiem esam iekavējuši projektēšanas fāzi, ir nekontrolētas tehnisko prasību izmaiņas, ar tām saistīto izmaksu uzskaites un ietekmes uz projektu novērtējuma trūkums," pēc komisijas sēdes uzsvēra parlamentārās izmeklēšanas komisijas par "Rail Baltica" projekta īstenošanu vadītājs Andris Kulbergs, norādot, ka šobrīd tas tiek novērsts.

Izmaiņas projektā ir veiktas vairāk nekā 116 reizes, akcentēja komisijas priekšsēdētājs. Tas ir būtiski kavējis projektēšanas gaitu un ievērojami to sadārdzinājis. Komisijas priekšsēdētājs norādīja, ka izmaiņas projektā nav bijušas kontrolētas, kā arī nav veikta to ietekmes uz projektu izvērtēšana.

"Par projekta īstenošanu atbildīgā ministrija nav skaidri definējusi projekta ietvaru, tai skaitā finanšu apjomu. Komisijas sēdē mēs guvām apstiprinājumu tam, ka kopš 2021.gada AS "RB Rail" un SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" vadība vairākkārt ir sniegusi Satiksmes ministrijai informāciju, ka projekts ir sadārdzinājies par 5,4 miljardiem eiro. Diemžēl jākonstatē, ka šī informācija tā arī palika ministrijas politiskās vadības atvilktnēs, jo publiskajā telpā arvien figurēja, ka projekts izmaksā 2,3 miljardus," pauda A.Kulbergs.

A.Kulbergs atzīmēja, ka šobrīd projektam ir "ieslēgta atpakaļgaita", cenšoties rast iespējas samazināt prasības, izslēgt pozīcijas, lai ietaupītu: "Tas ir pierādījums tam, ka iepriekšējās prasības bija šī milzīgā sadārdzinājuma iemesls, un šobrīd tiek darīts viss iespējamais, lai labotu kļūdas".

Komisija arī norādīja, ka ⁠Rīgas loka projektēšanas kavēšanās, kas lielā mērā ir atkarīga no tā, ka arvien tiek meklēts jauns projektētājs, rada reālus draudus daļējai finansējuma zaudēšanai.

Par "Rail Baltica" projekta finansējumu Parlamentārās izmeklēšanas komisija sēdē iztaujāja Satiksmes ministrijas, AS "RB Rail" un SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" pārstāvjus.

Komisija šobrīd praktiski ir noslēgusi informācijas savākšanas un izvērtēšanas ciklu, informēja A.Kulbergs. Tāpat plānots, ka kādā no nākamajām sēdēm piedalīsies Eiropas Komisijas pārstāvis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Naktī uz piektdienu Latvijas lielākajā daļā gaidāms lietus

Debesis būs apmākušās, vietām Kurzemē tās skaidrosies.

Sabiedrība Aizliegs stāvvietu noteiktās dienās vēl vairākās Rīgas ielās

Lai uzlabotu ielu uzturēšanas darbu izpildes kvalitāti, Rīgā turpinās darbs pie satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas.

Sabiedrība Mācīties nekad nav par vēlu: Jelgavas vecākiem ir interesanta iespēja (+VIDEO)

Pieaugušo izvēle kalpo par būtisku atbalstu arī jaunajai paaudzei.

Sabiedrība Piedāvā atcelt 15 eiro pieprasīšanu par maksāšanas paziņojumu

Ar iesniegtiem grozījumiem paredzēts atcelt prasību dzīvokļu īpašniekiem un ēku kopīpašniekiem maksāt 15 eiro par maksāšanas paziņojuma par maksu par zemes lietošanas tiesībām sagatavošanu un nosūtīšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība "Rail Baltica" vilcieniem jāpietur Rīgā

Pretējā gadījumā Zaļo un Zemnieku savienības politisks atbalsts "Rail Baltica" projekta tālākai īstenošanai nav garantēts.

Ekonomika ES: Latvijas valdībai jāmeklē iespējas samazināt «Rail Baltica» izmaksas

Latvijas valdībai ir jāmeklē iespējas samazināt dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izmaksas, ceturtdien intervijā Latvijas Radio pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).

Sabiedrība Briškens: Abas Rīgas starptautiskās stacijas nedrīkst atstāt puspabeigtas

Uz valdību prioritāri tiks virzīts scenārijs ar integrētu Rīgu jau "Rail Baltica" projekta pirmajā kārtā, aģentūrai LETA atzīmēja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P), komentējot Satiksmes ministrijas (SM) saskaņošanai iesniegto informatīvo ziņojumu, kurā piedāvā 2021.-2027.gada Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžeta periodā izveidot 1520 mm (milimetru) jeb jau tagad Latvijā esošā sliežu ceļu platuma savienojumu no Rīgas Centrālās pasažieru stacijas līdz Rīgas lidostai pirms "Rail Baltica" projekta pirmās kārtas pabeigšanas.

Sabiedrība Piedāvā būvēt esošā platuma sliedes starp Rīgas lidostu un staciju

Satiksmes ministrija (SM) saskaņošanai iesniegusi informatīvo ziņojumu, kurā piedāvā 2021.-2027.gada Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžeta periodā izveidot 1520 mm (milimetru) jeb jau tagad Latvijā esošajā sliežu ceļu platumā savienojumu no Rīgas Centrālās pasažieru stacijas līdz Rīgas lidostai.