• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Atkārtoti mēģinās izsolē pārdot bijušo Maskavas namu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:09, 01.10.2024


Atkārtotās izsoles sākuma cena īpašumam ir noteikta 2 856 000 eiro apmērā.


Foto: LETA

Pamatojoties uz nesen pieņemto lēmumu, ir samazināta sākumcena Maskavas kultūras un biznesa centram Rīgā, Marijas ielā 7. VNĪ izsludina atkārtotu izsoli, kas norisināsies no 1.oktobra līdz 31.oktobrim, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes loceklis Andris Vārna.

Atkārtotās izsoles sākuma cena īpašumam ir noteikta 2 856 000 eiro apmērā, un izsoles solis ir 10 000 eiro. Potenciālie investori aicināti pieteikties izsolei līdz 21.oktobrim, lai nodrošinātu iespēju piedalīties izsolē.

A. Vārna norāda: "Cenas samazinājums palielina investīciju potenciālu un iespēju, ka tas piesaistīs potenciālo pircēju uzmanību. Nekustāmais īpašums piedāvā daudzpusīgas attīstības iespējas - gan komerciāliem, gan pasākumu un izklaides projektiem."

Ēka Marijas ielā 7 tika uzcelta 1976.gadā un atjaunota 2002.gadā. Nekustamā īpašuma objekts ietver piecstāvu ēku ar vienu pazemes stāvu un kopējo platību 4482,4 kvadrātmetri. Ēka ir pazīstama ar savu unikālo arhitektūru un līdz šim kalpojusi par vietu dažādiem kultūras un biznesa pasākumiem, tostarp teātra izrādēm un kinoseansiem. Nama lokācija Rīgas centrā nodrošina vieglu piekļuvi gan kājāmgājējiem, gan transportlīdzekļiem, jo to ieskauj galvenās pilsētas ielas - Marijas, Alfrēda Kalniņa, Kr. Barona un Merķeļa ielas.

Biedrības "Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācija" valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits norāda: "Maskavas nama telpas ir veidotas atbilstoši to specifiskajām vajadzībām, piemēram, konferencēm un citām aktivitātēm. No investora viedokļa šobrīd grūti pateikt, kādu funkciju šis īpašums varētu pildīt. Iespējams, tas varētu kalpot kādam lielam korporatīvam uzņēmumam, taču Maskavas nama aura, kas, manuprāt, saglabāsies ilgi, varētu būt šķērslis. Līdzīgi kā ar Stūra māju, arī šī vieta var prasīt vairākas paaudzes, lai mainītos tās uztvere. Pozitīvi ir tas, ka ir iespēja iegādāties īpašumu, kurā ieguldīti apmēram 7 miljoni eiro, par ļoti zemu cenu."

Atgādinām, ka ieņēmumi no īpašuma pārdošanas tiks novirzīti Ukrainas sabiedrības atbalstam, saskaņā ar Latvijas Saeimas pieņemto likumu, apliecinot Latvijas valsts solidaritāti un atbalstu šajā sarežģītajā laikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Iedzīvotājus visā Latvijā aicina pīt maskēšanās tīklus Ukrainas armijai

Labdarības biedrība "Tavi draugi" kopā ar domubiedriem aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcās Ukrainas armijas atbalstam.

Sabiedrība Ukrainas bēgļus aicina savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina Ukrainas bēgļus savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu.

Sabiedrība Piedāvāti vairāki risinājumi papildu finansējumam pašvaldībām

Pašvaldībām ik gadu tiek prognozēts nodokļu ieņēmumu un nodokļu izmaiņu kompensācijas pieaugums, tai skaitā 2025. gadam paredzēts pieaugums 235,8 miljonu eiro apmērā.

Sabiedrība «Rīgas namu pārvaldnieks» sācis apkures sezonu

No šodienas SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) sāk apkures pieslēgšanu uzņēmuma apsaimniekotajās dzīvojamās mājās.

Lasiet arī

Sabiedrība Maskavas namu plānots nodot Finanšu ministrijas īpašumā tālākai pārdošanai

Satiksmes ministrija (SM) plāno Maskavas namu nodot Finanšu ministrijas īpašumā, kura pēc tam to pārdotu izsolē, liecina informācija Tiesību aktu portālā (TAP).

Sabiedrība Zatlers: «Maskavas namam» ir slikta aura

Valsts īpašumā pārņemtajam "Maskavas namam" ir slikta auta, tāpēc īpaši rūpīgi jāpārdomā tā turpmākā izmantošana, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Sabiedrība Saeima nolemj «Maskavas namu» pārņemt valsts īpašumā

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai", kas nosaka tā dēvētā "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā.

Sabiedrība Bergmanis: Grūti paredzēt Krievijas atbildes soļus uz likumu par «Maskavas namu»

Ir grūti paredzēt, kādi varētu būt Krievijas atbildes soļi uz Latvijas likumu par "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS), kura vadītā komisija šodien skatīs minēto likumprojektu.