• Lāsma,
  • Zanda,
  • Zandis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākamgad tiks meklētas iespējas mazināt valsts pārvaldes tēriņus par 5%

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:40, 30.09.2024


Nākamgad tiks meklētas iespējas mazināt valsts pārvaldes tēriņus par 5%, pirmdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), atbildot uz Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) izteikto aicinājumu.


Foto: LETA

Tāpat Siliņa sacīja, ka atbilstoši LDDK aicinājumam nākamgad tiks strādāts pie tā, lai vairākām ministrijām īstenotu tēriņu samazināšanas pasākumus, tostarp īstenotu nulles budžeta pieeju.

Premjere skaidroja, ka šāda vēlme bijusi jau šogad, bet tas izdevies tikai Klimata un enerģētikas ministrijai, kura ir jauna ministrija. "Uzreiz to paveikt nevar," sacīja Siliņa.

Viņa norādīja, ka tiks meklētas arī citas iespējas izdevumu samazināšanai.

Siliņa sacīja, ka valdība nav gatava samazināt tēriņus aizsardzības nozarei, bet vienlaikus skatīsies, kā nozare šos piešķirtos līdzekļus tērē.

Tāpat tikšot meklētas iespējas valsts kapitālsabiedrību padomju skaita samazināšanai, pārskatīti to atalgojuma principi. Plānots arī pārskatīt komandējumu naudas, iespējams, atceļot 30% piemaksas par ārvalstu komandējumiem. Vienlaikus premjere uzsvēra, ka medicīna nepārtraukti būs valdības darba kārtībā, meklējot iespējas piešķirt papildu līdzekļus.

Siliņa uzsvēra, ka "šis ir krīzes laiks, un šis ir krīzes budžets". Premjere skaidroja, ka šo krīzi radījis karš Ukrainā, kā arī tas, ka Eiropas Centrālās bankas (ECB) pretinflācijas pasākumi nobremzējuši Rietumeiropas ekonomikas, līdz ar to Latvijas eksporta tirgos valda stagnācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība EK parādījusi «dzelteno kartīti» Latvijai attiecībā uz budžeta deficītu

Eiropas Komisija (EK) parādījusi "dzelteno kartīti" Latvijai attiecībā uz budžeta deficītu, bet tas nenozīmē, ka iestājas kaut kādas sankciju procedūras vai Latvijai ir kaut kas jāpārstrādā, intervijā aģentūrai LETA sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens, komentējot EK pausto, ka Latvijas budžeta izdevumu pieaugums ir lielāks par EK rekomendēto.

Sabiedrība Lūgs samazināt laiku debatēšanai Saeimā par nākamā gada valsts budžetu

Vairāki koalīcijas deputāti parakstījuši iesniegumu Saeimas Prezidijam, lūdzot samazināt laiku debašu runām šodien gaidāmajā parlamenta sēdē, kurā galīgajā lasījumā tiks lemts par nākamā gada valsts budžetu.

Sabiedrība Siliņa: Budžetu pa nakti neskatīsim

Šajā gadā Saeima budžetu neskatīs pa nakti, pirmdien preses konferencē pēc sadarbības sanāksmes solīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Ekonomika Nākamgad Latvija plāno aizņemties kopumā apmēram trīs miljardus eiro

Atbilstoši šā brīža indikatīvajām prognozēm kopējais Latvijas aizņemšanās apmērs 2024.gadā varētu sasniegt trīs miljardus eiro, un lielākā daļa no tā tiks novirzīta iepriekš uzņemto valsts parāda saistību pārfinansēšanai, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts kases pārstāvji.