• Ādolfs,
  • Ilgonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:14, 27.09.2024


Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.



Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir gatava diskutēt par iespējamo izdienas pensijas vecuma celšanu, aģentūrai LETA pauda ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Harijs Rokpelnis.

Viņš norādīja, jautājums par iespējamo izdienas pensijas vecuma celšanu Saeimas frakcijā pašlaik nav pārrunāts. "Mēs sagaidīsim konkrētāku piedāvājumu. Idejiski šāds jautājums ir diskusijas vērts," teica Rokpelnis.

Vienlaikus Rokpelnis akcentēja, ka svarīgāks jautājums par iespējamu izdienas pensijas vecuma celšanu pašlaik ir darbs pie izmaiņām, kuras paredzēts attiecināt uz amatpersonām, kurām ir speciālā dienesta pakāpe, proti, karavīriem būs iespēja turpināt dienestu, saņemot izdienas pensiju.

Atbildot uz jautājumu, vai būtu jāsamazina personu loks, kuriem pienākas izdienas pensijas, Rokpelnis teica, ka ZZS ir atvērti šo jautājumu vērtēt.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu, žurnālistiem pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ašeradens norādījis, ka vecuma pensijām drīz noslēgsies saņemšanas vecuma palielināšanas process. Tāpēc esot diezgan skaidrs, ka tagad būtu pārskatāms arī izdienas pensijas vecums.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides reklamēt vairs nedrīkstēs

Saeima šodien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā.

Sabiedrība LMT pakalpojumi kļūs dārgāki

No šā gada 1.novembra mainīsies mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pakalpojumu cenas, liecina paziņojums LMT tīmekļvietnē.

Sabiedrība Piektdien brīžiem līs un pūtīs stiprs vējš

Piektdien Latvijā pastiprināsies vējš un brīžiem līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Saeima uz gadu iesaldē politisko partiju valsts finansējumu

Saeimas deputāti ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, uz gadu iesaldējot partijām piešķiramo valsts finansējumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Politologs: Balsojumi izgaismojuši jaunajā koalīcijā iebūvētās pretrunas

Balsojumi par Saeimas priekšsēdētāja amata kandidātiem izgaismo jaunajā koalīcijā iebūvētās pretrunas, sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Sabiedrība AS dibinātājs Pīlēns kritizē JV par vāju valdības vadību un divkosību

Trūkumi demisionējušajās valdības darbā ir saistāmi ar vāju vadību no "Jaunās vienotības" (JV) politiķa Krišjāņa Kariņa puses, šādu viedokli ceturtdien intervijā LTV "Rīta panorāmā" pauda "Apvienotā saraksta" (AS) dibinātājs Uldis Pīlēns, kura pārstāvētais politiskais spēks kopā ar JV un Nacionālo apvienību (NA) veidoja līdzšinējo koalīciju.

Sabiedrība «Progresīvo» kandidāts veselības ministra amatam varētu būt Labsvīrs

"Progresīvo" kandidāts veselības ministra amatam, ja partijai tiks uzticēta atbildība par šo nozari, varētu būt bijušais ierēdnis Edgars Labsvīrs, Latvijas Radio atzina Saeimas deputāts Edmunds Cepurītis.

Sabiedrība Kariņš: Jaunās valdības personālijās «zili brīnumi un pārsteigumi» nebūs

"Jaunās vienotības" (JV) virzītās premjera amata kandidātes Evikas Siliņas veidotās jaunās valdības personālijās "zili brīnumi un pārsteigumi" nebūs, trešdien TV3 izteicās demisionējušais premjers Krišjānis Kariņš (JV).