• Ādolfs,
  • Ilgonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā aizliedz TV un radio reklamēt alus un vīna atlaides un cenas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:31, 26.09.2024


Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz cenu un atlaižu reklāmu aizliegumu alum un vīnam televīzijā un radio.


Foto: pixabay

Līdz šim Latvijā saskaņā ar likumu alkoholisko dzērienu reklāma bija aizliegta, izņemot divus dzērienu veidus - alu un vīnu.

Kā likumprojektā atzīmē tā autori no Veselības ministrijas, pārmērīga alkohola lietošana ir viens no galvenajiem riska faktoriem pasaulē, kas negatīvi ietekmē iedzīvotāju veselību un apdraud arī apkārtējo cilvēku veselību un drošību.

Alkoholisko dzērienu reklāmas negatīvā ietekme uz alkoholisko dzērienu patēriņu sabiedrībā, it īpaši jauniešu vidū, ir plaši pētīta un pierādīta - tā veicina alkoholisko dzērienu lietošanas uzsākšanu un palielina alkohola patēriņu to jauniešu vidū, kuri alkoholu jau ir lietojuši, norāda ministrijā.

Lai noteiktu visaptverošus alkoholisko dzērienu cenu un atlaižu reklāmas un mārketinga ierobežojumus, ne tikai televīzijā un radio, bet arī internetā, kinoteātros, patērētājiem paredzētos drukātājos materiālos un citviet, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešajā lasījumā jau atbalstījusi grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā. Grozījumi pašlaik tiek skaņoti ar Eiropas Komisiju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas darbiniekiem ir jāatrod laba motivācija, pārliecināta eksperte (+VIDEO

Ir būtiski apspriest mērķus kopā un pārliecināties, ka tie ir reāli sasniedzami.

Sabiedrība Rinkēvičs: Jāpalielina finansējumu klimata pārmaiņu mazināšanai

Pasaulē ir būtiski palielināt finansējumu klimata pārmaiņu jomā īpaši tām valstīm, kurām jūru līmeņa celšanās rada vissmagāko slogu, ANO Ģenerālās asamblejas plenārsēdē par jūras līmeņa celšanās radīto eksistenciālo draudu novēršanu uzsvēris Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nedēļas beigās Latvijā gaidāms straujāks temperatūras kritums

Septembra pēdējās divas dienas būs arī mēneša vēsākās dienas, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Policija sāk pārbaudi par meitenes patvaļīgu aiziešanu no bērnudārza

Par meitenes patvaļīgu aiziešanu no bērnudārza Daugavpilī pagājušajā nedēļā policija sākusi resorisko pārbaudi, informē Valsts policija (VP).

Lasiet arī

Sabiedrība "Google" un "Facebook" atņem reklāmu! Latvijas mediji lūdz palīdzību no valsts

"Latvijas reklāmas tirgus ikgadējais kritums par aptuveni 15%- 20% sāk veidoties par būtisku draudu oriģinālsatura veidošanai Latvijā un latviešu valodā", konstatē Latvijas Raidorganizāciju Asociācijas izpilddirektors Andris Ķēniņš.

Ekonomika Mediju reklāmas tirgus apjoms pirmajā pusgadā saruka par 25%

Latvijas mediju reklāmas tirgus apjoms pirmajā pusgadā samazinājies par 25% salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pērn, liecina Latvijas Reklāmas asociācijas (LRA) apkopotie dati.

Sabiedrība Alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides reklamēt vairs nedrīkstēs

Saeima šodien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.