• Rauls,
  • Rodrigo
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Scientoloģijas draudze sāka darboties Latvijā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:54, 25.09.2024


Plāno īstenot cilvēka ticības brīvību, izzinot cilvēka patieso garīgo dabu un attiecības.


Amerika kļuva par šīs mācības attīstības centru.

Pēc tam, kad šā gada 26.augustā vairāki desmiti scientoloģijas piekritēju pieņēma lēmumu par draudzes dibināšanu, ir iesniegts pieteikums par draudzes "Scientology" reģistrāciju Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā, kuru uztur Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs.

Apņemoties stingri ievērot Latvijas Republikā spēkā esošos normatīvos aktus, draudze "Scientology" dibināšanas dokumentos kā savas darbības galvenos mērķus ir izvirzījusi centienus uz civilizāciju bez vājprāta, kara un noziedzniekiem, kur cilvēks var brīvi attīstīties, kur tiek cienītas cilvēkiem piemītošās tiesības un kur ikviens cilvēks var izzināt un attīstīt savas augstākās spējas.

Tāpat draudze "Scientology" plāno īstenot cilvēka ticības brīvību, izzinot cilvēka patieso garīgo dabu un attiecības, sniedzot līdzcilvēkiem palīdzību zināšanu nodošanā un garīgās brīvības veicināšanā atbilstoši scientoloģijas priekšrakstiem, kā arī izplatot scientoloģijas zināšanas un idejas ievērojot spēkā esošos normatīvos aktus.

"Oficiālu pieteikumu Tieslietu ministrijā mēs iesniedzām, jo esam pārliecināti, ka reliģiskā brīvība iet roku rokā ar atbildību un pienākumiem. Mēs esam gatavi pildīt normatīvajos aktos ikvienai draudzei noteiktos pienākumus, lai mūsu attiecības ar valsti būtu atklātas un godīgas," saka dibinātāju sapulces vadītāja Nelli Zemniece.

Nav noslēpums, ka virknē totalitāru valstu - piemēram, Krievijā, Ziemeļkorejā, Ķīnā - scientologu baznīca ir aizliegta un tās piekritēji tiek dažādos veidos vajāti. Latvijas draudzes "Scientology" pārstāvji izsaka pārliecību, ka Latvijā kā Eiropas Savienības valstī viņu vēlme īstenot savu ticības brīvību un būvēt attiecības ar valsti uz likuma pamatiem tiks respektēta un gūs atbalstu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vairāk nekā 51 100 Latvijas pilsoņu ir dubultpilsonība ar kādu no 129 valstīm

Latvijas dubultpilsoņu kopējais skaits ir 51 123, un šiem cilvēkiem ir dubultpilsonība ar kādu no 129 valstīm, trešdien Saeimas atbildīgajā komisijā deputātus informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāve Sanda Cielēna.

Sabiedrība Čakša sola 2025.gadā pacelt algas pedagogiem

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nākamā gada budžetā iezīmētie 30 miljoni eiro tiks novirzīti pedagogu algu pieaugumam no janvāra, žurnālistiem apliecināja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Dienvidkurzemes novads par 45 587 eiro iegādājies lietotu bibliobusu (+VIDEO)

Iepirkumā iegādātajam bibliobusam bija uzlīmes vācu valodā, tādēļ bijis nepieciešams izstrādāt jaunu dizainu.

Sabiedrība Trešdien Latvijā laiks kļūs mākoņaināks un vējaināks, vietām līs

Naktī dažviet valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, no rīta un dienā uzlīs arī vietām austrumu novados. Mākoņu būs vairāk, tomēr palaikam spīdēs saule.

Lasiet arī

Pasaule Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna dedzināšanu

Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna un citu reliģisko tekstu dedzināšanu pie ārvalstu vēstniecībām, paziņojis Dānijas ārlietu ministrs Lars Leke Rasmusens.

Sabiedrība Vai Latvijai draud psihologs-«putinists» no Kanādas (VIDEO)

Pret to jau ir izteicies viens no luterāņu ietekmētājiem, pārējais ir kompetento iestāžu ziņā.

Sabiedrība Rīgā notiks Jehovas liecinieku ikgadējais kongress

No 23. līdz 25.jūnijam Rīgā notiks Jehovas liecinieku kongress "Esiet pacietīgi!", aģentūru LETA informēja reliģiskās organizācijas "Jehovas liecinieki" pārstāvis Vjačeslavs Zaicevs.

Kultūra Maltas ordenis pirmoreiz ievēl lielmestru, kurš nav aristokrāts

Par Maltas bruņinieku ordeņa lielmestru trešdien tika ievēlēts Kanādas advokāts Džons Danlaps, kurš ir pirmais šī ordeņa vadītājs bez aristokrātiskas izcelsmes un arī pirrmais neeiropietis šajā amatā.