Ķersies arī pie izdienas pensijām

Sabiedrība
VS.LV 18:14, 23.09.2024 0

Vecuma pensijām drīz noslēgsies saņemšanas vecuma palielināšanas process. Tāpēc esot diezgan skaidrs, ka tagad būtu pārskatāms arī izdienas pensijas vecums.

 

Ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu, žurnālistiem pirmdien pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes teica finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Atbildot uz jautājumu, vai tiek vērtēta izdienas pensiju vecuma celšana, Ašeradens norādīja, ka pieņemts Ministru kabineta protokollēmums, kurā paredzētas vairākas lietas.

Panākta vienošanās un tiek gatavotas izmaiņas, kas attieksies uz amatpersonām, kurām ir speciālā dienesta pakāpe, proti, karavīriem būs iespēja turpināt dienestu, saņemot izdienas pensiju.

Ašeradens paskaidroja, ka pašlaik, pienākot izdienas pensijas vecumam, izdienas pensijas saņēmēji pamet dienestu. Vienlaikus viņi sāk strādāt citās drošības struktūrās, kurās nav šādu izdienas pensiju.

"Ja viņi ir spējīgi izpildīt savus pienākumus, kādēļ viņi nevarētu palikt un turpināt darbu dienestā," piebilda Ašeradens.

Tāpat kā "rūpīgi vērtējamu jautājumu" finanšu ministrs nosauca iespējamo izdienas pensijas vecuma celšanu.

Ašeradens norādīja, ka vecuma pensijām drīz noslēgsies saņemšanas vecuma palielināšanas process. Tāpēc esot diezgan skaidrs, ka tagad būtu pārskatāms arī izdienas pensijas vecums.

Izdienas pensijas vecuma pārskatīšana gan pašlaik, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, tiek vērtēta konceptuāli un vēl nevar runāt par to, par cik varētu izdienas pensijas vecumu palielināt.

Ašeradens piebilda, ka iespējamā izdienas pensijas vecuma palielināšana jāvērtē sociāli atbildīgi, ievērojot tiesisko paļāvību, tāpēc pašlaik par šo jautājumu nebūtu jāsatraucas cilvēkiem, kuri dienestā atrodas jau kādu laiku.

No pagājušajā nedēļā notikušajā valdības sēdē spriestā izriet, ka dienas kartībā ir arī jautājums par izdienas pensijām kopumā. Valsts kancelejā kopā ar nozaru ministrijām strādās pie tā paralēli budžeta procesam, atzina premjerministre Evika Siliņa (JV), sakot, ka šis "jautājums ir uz galda un ir atvērts".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdiena būs nedēļas siltākā diena

Otrdiena Latvijā būs septembra pēdējās nedēļas siltākā diena, gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +20..+25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ātrāk ieviest grozījumus par alkohola pieejamības ierobežošanu

Pagaidām paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

Sabiedrība Arodbiedrība rīko ārkārtas sēdi un aicina ministrus un deputātus

Skolotāju arodbiedrība gatavojas jauniem protestiem?

Sabiedrība Rīgā apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam

RNP apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam, kad vismaz trīs diennaktis gaiss laukā nebūs iesilis vairāk par plus 14 grādiem, turklāt līdzīgs vai vēsāks laiks būs sagaidām arī nākamajās trīs diennaktīs.

Lasiet arī

Sabiedrība «Progresīvo» kandidāts veselības ministra amatam varētu būt Labsvīrs

"Progresīvo" kandidāts veselības ministra amatam, ja partijai tiks uzticēta atbildība par šo nozari, varētu būt bijušais ierēdnis Edgars Labsvīrs, Latvijas Radio atzina Saeimas deputāts Edmunds Cepurītis.

Sabiedrība Kariņš: Jaunās valdības personālijās «zili brīnumi un pārsteigumi» nebūs

"Jaunās vienotības" (JV) virzītās premjera amata kandidātes Evikas Siliņas veidotās jaunās valdības personālijās "zili brīnumi un pārsteigumi" nebūs, trešdien TV3 izteicās demisionējušais premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Sabiedrība Brigmanis: ZZS ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā, trešdienas rītā intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Saeimas deputāts Augusts Brigmanis (ZZS).

Sabiedrība Zatlers: Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību

Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību, šādu viedokli intervijā TV3 pauda eksprezidents Valdis Zatlers, pieļaujot, ka valstij šādas izmaiņas varbūt pat būtu vēlamas.