• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Smiltēns: Valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:14, 28.06.2024


Esošā valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" secinājis "Apvienotā saraksta" (AS) līderis Edvards Smiltēns.


Foto: LETA

Raugoties uz situāciju koalīcijā un valdībā, Smiltēns ir pārliecināts, ka, ja Saeimā nebūtu AS un Nacionālās apvienības frakciju, kas "konstruktīvi atbalsta [valdību] valstiski svarīgos lēmumos", tad bieži vien būtu gadījumi, kad koalīcijai pietrūktu balsu.

"Valdībā ir redzams trauslums", un, kā apgalvo Smiltēns, tā esot bijusi Jaunās vienotības (JV) apzināta izvēle, pašiem gāžot savu valdību, faktiski sašaurinot to. Valdības vairākums ir uz smalkās robežas, kad grūti pieņemt svarīgus lēmumus, vērtēja politiķis.

Viņš pastāstīja, ka patlaban politikas aizkulisēs notiek balsu meklēšana, un AS kā "konstruktīvs un valsts interesēs balstīts spēks" balsis neliedz valstij būtiskos jautājumos, palīdzot valdībai strādāt.

Kuluāros notiek mēģinājumi saprast, vai iespējams paplašināt valdību. "Bet nav tāda termina "valdības paplašināšana" - ir vai nu šī valdība, vai cita valdība," piekodināja deputāts.

Viņaprāt, var redzēt, ka indikācijas un baumu, intrigu mākonis, kas tiek uzkults, mēģinot sakustināt politiskos ūdeņus, indicē fundamentālas problēmas koalīcijas iekšienē. Smiltēna ieskatā divi valdības partneri patlaban vai nu mēģina disciplinēt trešo partneri, vai izpauž savu atklātu neapmierinātību ar to. "Šī koalīcija vairs nav stabila," vērtēja politiķis.

AS uzskata, ka pēc vēlēšanām izveidotā valdība esot bijusi labākā - tā bija stabila un valsts interesēs balstīta. Ja esošā valdība krīt, tad AS ir gatavs iesaistīties valdības veidošanā, jo AS ir iespējas palīdzēt valstij attīstīties.

Vērtējot valdības krišanas iespējamību, Smiltēns norādīja, ka valdība nekad nekrīt, pateicoties spiedienam no ārpuses - tas notiek iekšējo procesu rezultātā. Līdz ar to, ja nobriedīs situācija, kuras rezultātā kritīs valdība, tas būs noticis iekšēju procesu dēļ - vai nu pietrūks balsu, vai ir kādas iekšējas nesaskaņas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Jaunā vienotība šodien rīkos preses konferenci par valdības veidošanu

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) šodien izsludinājusi preses konferenci, lai paziņotu par aktualitātēm jaunās valdības veidošanas procesā.

Sabiedrība Kariņš: Valdību nav iespējams vadīt, ja kāds no aizmugures visu laiku iejaucas

Valdību nav iespējams vadīt, ja kāds no aizmugurējā sēdekļa visu laiku iejaucas un māca, kā to darīt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja demisionējušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), norādot uz līdzšinējo koalīcijas partneri "Apvienoto sarakstu" (AS).

Sabiedrība NA neuzskata, ka būtu sevi atstatījusi no darba nākamajā valdībā

"Nacionālā apvienība" (NA) neuzskata, ka būtu sevi atstatījusi no darba nākamajā valdībā vai izstājusies no koalīcijas veidošanas sarunām, šorīt LTV "Rīta panorāmā" paziņoja NA politiķis Jānis Dombrava.

Sabiedrība ZZS politiķis: Visticamāk, AS domā, vai lauzt bloku ar NA

"Apvienotais saraksts" (AS) ir paņēmis pauzi jaunās koalīcijas veidošanas sarunās, lai izšķirtos, vai lauzt savu bloku ar Nacionālo apvienību (NA), šādu viedokli LTV "Rīta panorāmā" pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.