Rīgā uzstādīs desmit kāju balstus velobraucējiem

Sabiedrība
VS.LV 14:38, 18.09.2024 0

Tuvākajā laikā Rīgā plānots papildināt veloinfrastruktūras aprīkojumu, uzstādot desmit jaunus kāju balstus pie jau esošiem veloceļiem.

 
Foto: LETA

Pirmais kāju balsts Rīgā tika uzstādīts 2014.gadā, ko rīdziniekiem un pilsētas viesiem uzdāvināja "Latvijas Riteņbraucēju apvienība".

Pašlaik kopumā pilsētā uzstādīti aptuveni 45 kāju balsti.

Esošie balsti izvietoti veloceļā "Imanta - Daugavgrīva", kā arī veloinfrastruktūras objektos ap Centrāltirgu - 11.novembra krastmalā, 13.janvāra ielā, Ģenerāļa Radziņa krastmalā, Lastādijas ielā, Emīlijas Benjamiņas ielā un citur.

Velosipēdistu kāju balstus parasti uzstāda vietās, kur velosipēdisti bieži apstājas - pie luksoforiem vai intensīvas satiksmes zonās - dzelzceļa pārbrauktuvēs un krustojumos.

Kāju balsti ir nozīmīgi pilsētvides labiekārtojuma elementi, kuri padara piestāšanu pie krustojuma ar velosipēdu ērtāku un drošāku.

Tie ir paredzēti, lai velosipēdists varētu apstāties, nenokāpjot no velosipēda un nezaudējot līdzsvaru, kamēr gaida, piemēram, pie luksofora sarkanās gaismas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Šogad velosipēdi iesaistīti 201 ceļu satiksmes negadījumā

Šogad velosipēdi bijuši iesaistīti 201 ceļu satiksmes negadījumā, un šajos incidentos cietušas 123 personas, bet četras gājušas bojā, informēja Valsts policijā.

Sabiedrība Šodien Rīgā notiks velomaratons, noteikti būtiski satiksmes ierobežojumi

Šodien Rīgā notiks "Toyota" Rīgas velomaratons, kura laikā transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu būs ierobežota vai slēgta.

Sabiedrība Rīgas velomaratona dēļ gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi

Svētdien, 2.jūnijā, Rīgā gaidāmā "Toyota" Rīgas velomaratona dēļ transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu būs ierobežota vai slēgta.

Interesanti fakti Ko svarīgi zināt mūsu velobraucējiem, iesaka speciālisti (+VIDEO)

Regulāra riepu un kameras uzturēšana ir būtiska ne tikai drošai braukšanai, bet arī divriteņa ilgmūžībai.