• Ada,
  • Adele,
  • Antra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siguldā bērniem bez maksas māca drošību, braucot ar divriteni (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:55, 05.07.2024


Pilsētā ir lieliska riteņbraukšanas infrastruktūra.


Pašvaldības policisti palīdz mazajiem velosipēdistiem.

Siguldas novada Pašvaldības policija aicina novada bērnus, īpaši no 9 un 10 gadu vecuma, kopā ar interesentiem un vecākiem, pieteikties bezmaksas velosipēda vadītāja apmācībām, kas notiks 10. jūlijā no plkst. 10.00 Raiņa parkā, Siguldā. Pieteikties apmācībām iespējams pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv līdz 7. jūlijam.

Raiņa parkā apmācības teorētisko bāzi (velosipēda droša vadīšana, noteikumi, atrodoties ceļu satiksmē) pasniegs Siguldas novada Pašvaldības policijas inspektori. Kopā tās būs divas teorijas un viena praktiskā nodarbība, katra 40 minūšu garumā.

Trešdien, 10. jūlijā, Raiņa parkā:

plkst. 10.00–10.40 pirmā teorijas nodarbība;

plkst. 11.00–12.00 Pašvaldības policijas inspektori klātesošajiem sniegs informāciju par policijas darba pamatfunkcijām, kā arī iepazīstinās ar policijas ekipējumu, kvadriciklu, dronu un citu tehnisko aprīkojumu;

plkst. 12.00–12.40 otrā teorijas nodarbība;

plkst. 12.40–13.20 praktiskā apmācība.

Lai iegūtu velosipēda vadītāja apliecību, jākārto arī eksāmens, kurā būs jāatbild uz 10 teorētiskajiem jautājumiem, un tajā nedrīkstēs pieļaut vairāk par divām kļūdām. Eksāmens notiks 17. jūlijā plkst. 10.00, Siguldas pilsētas vidusskolā, datorklasē.

Siguldas novada Pašvaldības policija bezmaksas mācības velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai organizē kopš 2011. gada. Pērn, 2023. gadā, Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) izdotās velosipēda vadītāja apliecības saņēmuši 432 Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rozenvalds: Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams pozitīvi

Kādreizējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams ar pozitīvu atzīmi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs Juris Rozenvalds, aicināts komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.

Sabiedrība Ūdens temperatūra peldvietās svārstās ap 20 grādiem

Lielā daļā Latvijas piekrastes, kā arī upēs un ezeros ūdens temperatūra ir 17..22 grādi, aukstāks ūdens saglabājas Rīgas līča Kurzemes piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība Nedēļas pirmā diena gaidāma visai saulaina

Pirmdien Latvijā spīdēs saule, to brīžiem aizsegs mākoņi, priekšpusdienā valsts austrumos saglabāsies apmākušās debesis, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas velomaratona dēļ gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi

Svētdien, 2.jūnijā, Rīgā gaidāmā "Toyota" Rīgas velomaratona dēļ transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu būs ierobežota vai slēgta.

Interesanti fakti Ko svarīgi zināt mūsu velobraucējiem, iesaka speciālisti (+VIDEO)

Regulāra riepu un kameras uzturēšana ir būtiska ne tikai drošai braukšanai, bet arī divriteņa ilgmūžībai.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Simtiem velosipēdistu Rīgā devušies «Kritiskās masas» velobraucienā

Rīgā šodien vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā.