• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 21:45, 17.09.2024


Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.


Foto: Wikipedia

Ratnieks sanāksmē ar Satiksmes ministriju norādīja, ka ir svarīgi kustību sarakstā saglabāt Rumbulas dzelzceļa staciju, ņemot vērā tās lomu un potenciālu Rīgas mobilitātē, darba devēju un iedzīvotāju lūgumu, kā arī aicināja pielāgot vilcienu kustību sarakstu atbilstoši iedzīvotāju un strādājošo paradumiem.

Viņš rosināja veidot vilcienu kustības grafiku tā, lai vilcieni piestāj pamīšus pieturvietās Dārziņi un Rumbula, tādā veidā samazinot ietekmi uz braucienu laiku pārējiem pasažieriem.

Ratnieks uzskata, ka Rumbulas stacijas izslēgšana no kustību saraksta tiek pamatota ar mazo braucēju skaitu. Bet to var skaidrot ar neatbilstošu reisu sarakstu, jo gan rīta, gan vakara stundās tie nav pielāgoti strādājošo mobilitātei, kas ir galvenā mērķauditorija.

Piemēram, vakarā viens vilciens piestāj plkst.17.07, bet nākamais - plkst.19.48. Līdzīgi esot arī ar rīta stundām.

Stacijas tuvumā Ropažu novadā atrodas desmit lieli uzņēmumi, kuri nodarbina vismaz 400 darbinieku. Līdzīgi esot arī Rīgas teritorijas pusē. Savos teritorijas plānojumos gan Rīga, gan Ropaži šo apkaimi iezīmē ar augstu attīstības potenciālu, kas nozīmējot, ka uzņēmumu un iedzīvotāju skaits būs lielāks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ceturtdienas rītā daudzviet gaidāma migla

Ceturtdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla, redzamība vietām samazināsies līdz simts metriem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pārspēts 18.septembra nacionālais siltuma rekords

Trešdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +25,7 grādi Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Lasiet arī