• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Iedzīvotājus lūdz palīdzēt atjaunot kritiski zemos asins krājumus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:46, 17.09.2024


Iedzīvotājus lūdz atsaukties un palīdzēt atjaunot kritiski zemos asins krājumus.


Foto: LETA

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) informē, ka, turpinoties atvaļinājuma laikam, ir strauji samazinājusies donoru atsaucība. "Asins pārliešana ir nepieciešama ļoti daudziem cilvēkiem, taču asins krājums šobrīd ir kritiski zems.

Šis ir īstais laiks, kad atnākt pie mums uz kādu no asins ziedošanas vietām," uzsver centrā.

Aicinājumu līdzcilvēkiem izplatījusi arī Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, aicinot steidzami atsaukties visu asins grupu donorus. Slimnīcā norāda, ka tajā liels asiņu apjoms šobrīd nepieciešams dzīvību glābjošām operācijām, taču krājums ir kritiski zems.

Katru nedēļu VADC rīko izbraukumus pie asinsdonoriem. Tāpat strādā pastāvīgajās ziedošanas vietās.

Otrdien izbraukums notiks Apes tautas namā, Skolas ielā 4, no plkst.9.30 līdz 13.

Trešdien specializētais autobuss gaidīs donorus Rīga, Skanstes ielā 25, no plkst.10 līdz 14.

Ceturtdien asinis varēs ziedot izbraukumā Gulbenes kultūras centrā Oskara Kalpaka ielā 60, no plkst.9 līdz 13, kā arī Kokneses kultūras centrā Hanzas iela 2, no plkst.10 līdz 13.

Donori gaidīti arī pastāvīgajās ziedošanas vietās. Asinis var ziedot Rīgā, Sēlpils ielā 9, Brīvības bulvārī 32 un Hipokrāta ielā 2.

Tāpat asinis var ziedot Liepājas slimnīcā - pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālruni 26557743.

Donorus gaida arī VADC Latgales filiālē - 18.novembra ielā 41, Rēzeknes slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu asins sagatavošanas kabinetos - Ventspilī, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Saskaņā ar Darba likumu, donoram pēc asins ziedošanas nākamajā dienā pienākas apmaksāta atpūtas diena, un, pēc vienošanās ar darba devēju to var piešķirt citā laikā. Darba devējs apmaksā līdz piecām šādām dienām kalendārajā gadā.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju - personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Lasiet arī