NA prasīs satiksmes ministra demisiju

Sabiedrība
LETA 07:57, 12.09.2024 0

Nacionālā apvienība (NA) lēmusi izteikt neuzticību satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P), uzstājot, ka ministrs nespēj vadīt nozari, pieņemt lēmumus un tos atbilstoši skaidrot, aģentūru LETA informēja partijā.

 
Foto: LETA

NA norāda uz, viņuprāt, satiksmes ministra nekonsekvento rīcību nacionālās aviokompānijas "airBaltic" jautājumā, "cenšoties noslēpt no sabiedrības faktu, ka 571 miljons eiro tiks norakstīts bez iespējas valstij atgūt aviokompānijā ieguldītos līdzekļus, kas faktiski ir nodokļu maksātāju nauda". Ministrs šonedēļ esot neieradies skaidrot savus lēmumus Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, lai gan sākotnēji esot solījis ierasties.

“Satiksmes ministrs ir mēģinājis maldināt sabiedrību, sākotnēji saucot "airBaltic" pamatkapitāla samazināšanu par grāmatvedības procesu un skaidrojot lēmumu tikai tad, kad sabiedrība sāka izteikt neapmierinātību. Šādu nekonsekventu, labas pārvaldības principiem neatbilstošu ministra rīcību redzam ik uz soļa," vērtēja Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA). Viņaprāt, gada esot bijis pietiekami, lai secinātu, ka ministrs nespējot sekmīgi vadīt nozari.

Partijā apgalvo, ka gada laikā ministrs neesot spējis piedāvāt valdībai skaidru redzējumu par "Rail Baltica" projekta nākotni, tostarp joprojām nav atbildes uz jautājumu, vai dzelzceļa līnija ies caur Rīgu.

NA neapmierina arī tas, ka septembra sākumā satiksmes ministrs paziņojis, ka rosina pārtraukt bateriju vilcienu iepirkumu, kas jau tuvojās noslēgumam. Tas nozīmējot, ka uz Liepāju, Valmieru, Gulbeni, Rēzekni un Daugavpili arī turpmāk pasažieri brauks ar vecajiem dīzeļvilcieniem un plāna šo dzelzceļa līniju modernizēšanai ministram neesot, secina NA

Politiskais spēks uzskata, ka satiksmes ministrs neesot spējis piesaistīt finansējumu ceļu uzturēšanai un uzlabošanai, kas nozīmējot, ka Latvijas ceļu stāvoklis nevis uzlabosies, bet pasliktināsies.

NA ieskatā, satiksmes ministra "politiskās bezatbildības un profesionālās nespējas dēļ" ir apdraudēta turpmākā Latvijas ekonomiskā attīstība, kā arī ir būtiski ietekmētas Latvijas iedzīvotāju iespējas saņemt dažādus pakalpojumus. NA uzskata, ka Briškens kā satiksmes ministrs ir pierādījis, ka nespēj vadīt Satiksmes ministriju un nozarēm sniegt nepieciešamo politisko atbalstu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Briškens: divas pasta nodaļas varētu saglabāt, ja Dūda nedotos braucienos

VAS "Latvijas pasts" pagaidu padome tiks iecelta tuvākajās dienās, trešdien preses konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Sabiedrība Siliņa: Briškens ir godīgi risinājis satiksmes nozares problēmjautājumus

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzskata, ka satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) ir godīgi un atklāti risinājis satiksmes nozares problēmjautājumus.

Sabiedrība Krauze-Čebotare noraida Briškena pārmetumus par Latvijas pasta izšķērdību

VAS "Latvijas pasts" valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare noraida pārmetumus par darbinieku balles pārspīlēto dārdzību vai nelietderību.

Sabiedrība NA rosina izteikt neuzticību Briškenam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) rosina Saeimu izteikt neuzticību satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P), to pamatojot ar ministra nespēju uzņemties atbildību par nozares vadību.