• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


JKP valdi pametušie vēlas nomainīt partijas vadību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:54, 11.09.2024


Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdi pametušie aktīvisti 28.septembrī rosina sasaukt sanāksmi jaunas vadības un valdes ievēlēšanai, informē JKP Latgales attīstības centra vadītājs, bijušais valdes loceklis Guntis Rasims.


Gatis Eglītis.
Foto: LETA

Vasaras izskaņā līdz ar Rasimu no valdes aizgāja Marija Balcere, Valters Bergs un Margarita Kolosova. Patlaban JKP mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka partijas valdē ir palikuši divi cilvēki - Gatis Eglītis, kurš ieņem valdes priekšsēdētāja amatu, un Andris Vītols, kurš ieņem valdes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Savukārt Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta līderi Tālis Linkaits un Liāna Langa nesen paziņoja par izstāšanās no partijas.

JKP valdi pametušie vēlas nomainīt partijas vadību. Rasims paziņojumā medijiem pauž, ka "JKP aktīvāko biedru daļa, reaģējot uz identificētiem izaicinājumiem līdzšinējā partijas darbībā, izteikusi vēlmi ievēlēt valdi, kas savlaicīgi varētu koncentrēt uzmanību uz nākamā gada vēlēšanām. JKP pamats ir organizācijas biedru nodaļas, kuru atbildība ir arī izvirzīt nākamo valdes locekļu un priekšsēdētāju pretendentus, tos piesakot līdz 15.septembrim".

JKP kopsapulce ir sasaukta 28.septembrī plkst.10 Rīgas Latviešu Biedrības namā, Merķeļa ielā 13, Rīgā, pauž partijas valdi pametušais Rasims.

Rasims neatklāj, ko plānots virzīt JKP priekšsēdētāja amatam Eglīša vietā, bet "Latvijas Avīzei", atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēstīja, ka tā varētu būt bijusī Saeimas deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla. Laikraksts arī vēstīja, ka JKP divu cilvēku valdei esot citi plāni un tā lēmusi kongresu sasaukt citā datumā oktobra beigās. Eglīša pilnvaras partijas vadībā beidzoties novembrī.

Pēc Rasima vārdiem, patlaban notiek aktīvas sarunas ar vairāku politisko organizāciju pārstāvjiem, kā arī ar pašvaldību vēlēšanu sarakstu potenciālajiem kandidātiem. JKP pašvaldību vēlēšanās plāno piedalīties gan ar atsevišķiem partijas sarakstiem, gan arī veidojot tos kopā ar citiem politiskajiem spēkiem.

Rasims atzīmē, ka partijas pārstāvji pagājušajās pašvaldību vēlēšanās tika ievēlēti vairāk nekā desmit pašvaldību domēs. "JKP deputāti sevi jau ir kvalitatīvi pierādījuši, gan strādājot komiteju priekšsēdētāju un domju priekšsēdētāju vietnieku pozīcijās, gan citur konstruktīvi darbojoties opozīcijās," klāsta Rasims.

Kā ziņots, JKP EP vēlēšanās startēja nesekmīgi un ieguva 1,5% vēlētāju atbalstu. Pirms tam partija netika pārvēlēta 14. Saeimā, kam sekoja daļas redzamu biedru izstāšanās no partijas. JKP savulaik veidoja jurists Jānis Bordāns, kurš pēc partijai nesekmīgajām pēdējām Saeimas vēlēšanām attālinājās no politiskās darbības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī