• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Veido jaunu pieeju mazākumtautību uzrunāšanai sabiedriskajos medijos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:52, 10.09.2024


Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) kopā ar sabiedriskajiem medijiem veido jaunu pieeju pieeju mazākumtautību uzrunāšanai sabiedriskajos medijos, tādu viedokli pauda kultūras ministre Agnese Lāce (P).


Foto: pixabay

Kultūras ministre norāda, ka sabiedriskā medija uzdevums ir ar daudzveidīgu saturu sasniegt visas sabiedrības grupas. Viņa piebilda, ka arī Mediju politikas pamatnostādnēs ir uzsvērts, ka arvien vairāk jācenšas Latvijā dzīvojošās mazākumtautības uzrunāt latviešu valodā.

Lāces ieskatā, pēc būtības pildot Nacionālajā drošības koncepcijā paredzēto, tiek veidota jauna pieeja mazākumtautību uzrunāšanai sabiedriskajos medijos, kas rezultējies ar lēmumu mainīt "Rus.lsm" nosaukumu uz "LSM+", ietverot sadaļas citās mazākumtautību valodās, un atsakoties no lineārās apraides raidījuma krievu valodā LTV7 ēterā. Ministre akcentēja, ka šie soļi veikti, sadarbojoties SEPLP un sabiedriskajiem medijiem, ņemot vērā arī auditorijas datus.

SEPLP 5.septembrī apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā. Izmaiņas tiks nofiksētas arī sabiedriskajā pasūtījumā, norādīja padomes loceklis Jānis Eglītis. Līdz šim sabiedriskajā pasūtījumā tika iekļauti arī raidījumi krievu valodā.

Pērn septembrī Saeima apstiprināja jaunu Nacionālās drošības koncepciju. Tajā noteikts, ka no 2026.gada 1.janvāra sabiedrisko mediju veidotajam saturam jābūt tikai latviešu valodā un valodās, kas ir piederīgas Eiropas kultūrtelpai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī