Pagarina pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā

Sabiedrība
LETA 11:46, 10.09.2024 0

Valdība otrdien nolēma līdz 31.decembrim pagarināt pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā.

 
Foto: LETA

Patlaban šāds režīms noteikts līdz 12.septembrim, un to ierosināts pagarināt līdz decembrim.

Iekšlietu ministrijas vērtējumā, šāds lēmums bija jāpieņem, "ņemot vērā konstatēto nesamērīgi lielo Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās mēģinājumu gadījumu skaitu".

Pastiprinātās kontroles režīms būs noteikts Ludzā un Ludzas novada pagastos, Krāslavā un novada pagastos, Augšdaugavas novadā, Daugavpilī un Rēzeknes novada Kaunatas pagastā.

Šogad no robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 4210 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 16 cilvēki.

Pērn rudenī vidēji dienā tika novērsti ap 100 cilvēku mēģinājumi iekļūt Latvijā, bet pēc tam vairākus mēnešus šis skaits bija būtiski sarucis un nedēļām ilgi netika konstatēts neviens mēģinājums nelikumīgi šķērsot robežu. Šogad 10.janvārī tika konstatēti šogad pirmie mēģinājumi nelegāli iekļūt Latvijā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) vasaras izskaņā žurnālistiem pauda, ka patlaban nelegālās imigrācijas spiediens starp Baltijas valstīm un Poliju ir izlīdzinājies un zināmā mērā jau kļūst lielāks tieši uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Nelegālo imigrantu pārvadāšana ir ienesīgs bizness, līdz ar to Krievijas un Baltkrievijas puses dienestu rīcība ir apzināta, piemēram, jau savlaicīgi gatavojot un novirzot uz robežu šādas personas, viņš teica. Tāpat nelegālo imigrantu profils ir pamainījies un tagad vairumā tie ir vīrieši spēka gados, piebilda ministrs.

Ministrs nenoliedza, ka pilnībā visu robežu nav iespējams izkontrolēt nevienā pasaules valstī, tāpēc daļai imigrantu tomēr izdodas to šķērsot. Ņemot vērā minēto, Latvijai ir jāturpina investēt optiskajos kabeļos viedās robežas izveidē, jo tas ļautu ātrāk reaģēt uz nelegāliem robežšķērsošanas gadījumiem. Patlaban process ir sācies un to paredzēts noslēgt nākamgad.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ceturtdienas rītā daudzviet gaidāma migla

Ceturtdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla, redzamība vietām samazināsies līdz simts metriem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pārspēts 18.septembra nacionālais siltuma rekords

Trešdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +25,7 grādi Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pirmdien konstatēti seši mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas robežu

Valsts robežsardze pirmdien konstatējusi sešu nelegālo imigrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Sabiedrība Baltkrievijas pierobežā vairs nebūs spēkā pastiprināts robežapsardzības režīms

No šodienas vairākās administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā vairs nebūs spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas pērn augustā nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ekonomika Uz Latvijas robežas rindā stāv vairāk nekā 1000 kravas auto (VIDEO)

Sestdienas rītā trīs Latvijas robežkontroles punktos, gaidot iebraukšanu Krievijā vai Baltkrievijā, rindā kopumā stāv vairāk nekā 1000 kravas auto, liecina Valsts robežsardzes apkopotā informācija.