• Aina,
  • Anete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Operācijā ar šaujamieročiem aizturēti 46 nelegālie migranti un divi pārvadātāji

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 17:34, 08.10.2024


Notikumu gaitā divi nelegālie migranti tika sašauti, bet šobrīd atrodas medicīnas iestādē stabilā stāvoklī. Dzīvībai svarīgi orgāni netika skarti. Un vēl vienam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība saistībā ar veselības pasliktināšanos.



Šorīt, 8.oktobrī, Valsts policija sadarbībā ar Valsts robežsardzi spraigā operācijā, izsludinot speciālo plānu "slazdi", veicot nepārtrauktu vajāšanu no Baltkrievijas-Latvijas valsts robežas, aizturējusi 46 nelegālos migrantus un divus pārvadātājus, kuri noziedzīgajām darbībām izmantojuši transportlīdzekli ar pakaļdarinātu policijas identitātes krāsojumu un nodublētu transportlīdzekļa numurzīmi.

Valsts robežsardze, monitorējot pierobežas reģionus, pamanīja viltotu Valsts policijas transportlīdzekli, ar kuru, iespējams, pārvadāti robežpārkāpēji. Transportlīdzeklis bija aprīkots ne tikai ar trafarējumu un bākugunīm, bet arī ar viltotu valsts numurzīmi, kas piederējusi īstai policijas automašīnai.

Šī informācija nekavējoties tika nodota Valsts policijai, kura iedarbināja speciālo plānu "Slazdi" vairākos reģionos un uzsāka meklēšanu.

Drīz pēc tam policija minēto transportlīdzekli pamanīja un uzsāka pakaļdzīšanos, kura ilga aptuveni stundu no Jēkabpils novada "Laši" līdz Aizkraukles novada, Staburaga pagastam. Likumsargi ar operatīvo transportlīdzekļu speciālajiem gaismas un skaņas signāliem deva vairākkārtējus rīkojumus iespējamajiem noziedzniekiem apturēt minēto transportlīdzekli, taču tā vadītājs nereaģēja. Tikai pēc likumsargu lēmuma pielietot speclīdzekļus - šaujamieročus, transportlīdzeklis tika apturēts, sašaujot tā riepas.

Notikumu gaitā divi nelegālie migranti tika sašauti, bet šobrīd atrodas medicīnas iestādē stabilā stāvoklī. Dzīvībai svarīgi orgāni netika skarti. Un vēl vienam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība saistībā ar veselības pasliktināšanos.

Operācijas laikā vienu no iespējamajiem pārvadātājiem izdevās uzreiz aizturēt, savukārt otrs pasažieris metās bēgt. Personai izdevās noslēpties mežā vairākas stundas aptuveni 6 km no pamestā transportlīdzekļa. Tur viņš gaidīja taksometru, ar kuru bija nolēmis turpināt ceļu. Tomēr nekur tālu netika, jo Latgales reģiona pārvaldes operatīvie darbinieki, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, pamanīja aizdomīgā vietā novietotu taksometru un uz to no meža pārvietojamies vīrieti, kas atbilst meklētajai personai. Vīrietis turpat aizturēts.

Operācijā īsā laikā iesaistījās plaši resursi no Valsts policijas Latgales, Zemgales un Rīgas reģioniem, tostarp tika piesaistīti kolēģi ar droniem, kā arī plaši spēki no Valsts robežsardzes, iesaistot helikopteru.

Pret pārvadātājiem Valsts robežsardze uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 285.1 panta trešās daļas par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā, ja šāda iespēja nodrošināta vairāk nekā piecām personām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Sestdien sešiem dzērājšoferiem konfiscēti transportlīdzekļi

Sestdien pie stūres alkohola reibumā pieķerti 15 šoferi, no tiem lielākā daļa bija stiprā reibumā.

Kriminālziņas Policija Alūksnes pusē uzgājusi narkotiku glabātavu; aizturēti vairāki cilvēki

Valsts policijas darbības Alūksnes pusē saistītas ar starptautiskas organizētas grupas, proti, narkomafijas, noziedzīgu darbību apkarošanu Latvijas teritorijā, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Alūksnes pusē policija veikusi vērienīgu operāciju, bet detaļas neatklāj

Alūksnes pusē Valsts policija veikusi vērienīgu operāciju, taču notikušā detaļas pagaidām neatklāj.

Kriminālziņas No tirdzniecības centra Rēzeknē evakuējas 40 cilvēki

Piektdien ap pusdienlaiku degoša boilera dēļ no tirdzniecības centra Rēzeknē evakuējušies 40 cilvēki, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasiet arī

Sabiedrība ĀM: robežas drošības stiprināšana ir nemainīgi augsta Latvijas prioritāte

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs piektdien, tiekoties ar Ungārijas Eiropas Savienības lietu ministrijas parlamentāro sekretāru Barnu Pālu Žigmondu, apliecināja, ka austrumu robežas drošības stiprināšana ir nemainīgi augsta Latvijas prioritāte, informēja ĀM.

Kriminālziņas Pirmdien konstatēti seši mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas robežu

Valsts robežsardze pirmdien konstatējusi sešu nelegālo imigrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Sabiedrība Baltkrievijas pierobežā vairs nebūs spēkā pastiprināts robežapsardzības režīms

No šodienas vairākās administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā vairs nebūs spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas pērn augustā nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Sabiedrība Silenes RKP iztērēti 2,2 miljoni eiro – taču tā netiks atverta (+VIDEO)
Vai ir saprātīgi pielīdzināt Baltkrieviju Krievijai?