Latvijā ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārais drons

Sabiedrība
LETA 14:53, 08.09.2024 0

Sestdien Rēzeknes novadā atrastas no Baltkrievijas ielidojuša Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāta atlūzas, informē Aizsardzības ministrija.

 

Saskaņā ar ministrijā pausto, sestdien Rēzeknes novadā ir nokritis krievu bezpilota lidaparāts. Pašlaik atbildīgie dienesti, tajā skaitā Valsts policija, turpina veikt izmeklēšanu par notikušā incidenta apstākļiem. Taču AM norāda, ka jau pēc pirmatnējiem datiem tas ir militārās nozīmes Krievijas bezpilota lidaparāts un, saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pieejamo informāciju, tas ielidojis Latvijas gaisa telpā no Baltkrievijas.

NBS rīkojas saskaņā ar noteiktajām procedūrām, tajā skaitā ir informēta NATO komandvadība. Par incidentu informētas atbildīgās valsts amatpersonas, tiesībsargājošās iestādes un reģiona NATO valstis.

NBS konstatēja bezpilota lidaparāta nonākšanu Latvijas teritorija, kā arī monitorēja tā kustību un konstatēja nokrišanas vietu, uzsver ministrijā. Situācijas izmeklēšana turpinās.

"Šī situācija ir kā apliecinājums, ka mums jāturpina uzsāktie darbi Latvijas austrumu robežas stiprināšanā, tostarp pretgaisa aizsardzības spēju attīstībā un elektroniskās karadarbības spējas, kas ļauj ierobežot dažāda pielietojuma bezpilota lidaparātu darbību," norāda aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Pasaule Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par dronu incidentiem notiks diskusija NATO

Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par "dronu incidentiem" notiks diskusija NATO augstākajā līmenī, intervijā TV24 sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rēzeknes pašvaldība: Krievijas drons nav nokritis tuvu apdzīvotai vietai

Krievijas militārais drons sestdien Latvijā nav nokritis tuvu kādām apdzīvotām vietām, ziņo Rēzeknes novada pašvaldība.

Sabiedrība Mieriņa mierina: ja Krievijas drons apdraudētu valsts drošību, NBS būtu rīkojies

a Latvijā ielidojušais Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts apdraudētu valsts drošību, nepieciešamības gadījumā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) būtu veikuši "nepieciešamās darbības atbilstoši procedūrām", pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.