• Vaira,
  • Vairis,
  • Vera
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Podoļaks: krievi pārbauda NATO gatavību sargāt savas robežas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:19, 10.09.2024


Komentējot krievu lidrobota nokrišanu Latvijas teritorijā, Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks otrdien norādījis, ka Krievija veic "cinisku izlūkošanu ar kauju", lai, izmantojot "salami taktiku", pārbaudītu, kad NATO patiesi būs gatava aizstāvēt savas robežas.



Kā ziņots, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā sestdien nokrita ar sprāgstvielām aprīkots krievu uzbrukuma lidrobots "Shahed".

Podoļaks norādīja, ka Krievijas gaisa uzlidojumu laikā Ukrainai nedēļas nogalē krievu lidroboti divkārt pārkāpuši NATO dalībvalstu robežas - viens no tiem, pārlidojot Baltkrieviju, nokrita Latvijas teritorijā, bet otrs ielidoja Rumānijas gaisa telpā un rumāņu iznīcinātāju pavadīts to šķērsoja, līdz atgriezās Ukrainā.

"Mēģinājums veikts, iegūta precīza atbilde," raksta Ukrainas prezidenta padomnieks. "Tagad pretinieks zina - NATO neatbildēs uz gaisa telpas pārkāpumu, ko veikuši bezpilota lidaparāti, un uz uzbrukumu savai teritorijai, kas nav prasījusi upurus. Kas būs tālāk, ir viegli prognozējams. Robežas pārkāpšana ar lidmašīnām un "nejauši uzbrukumi" ar nedaudz upuriem".

Podoļaks uzskata, ka Krievija pielieto "salami taktiku" un ar šādiem šķietami nenozīmīgiem incidentiem diskreditē NATO.

"Viņi lēnām eskalēs konfliktu, cenšoties izvairīties no [Ziemeļatlantijas līguma] 5.panta iedarbināšanas par savstarpēji palīdzību," uzsver ukraiņu amatpersona, piebilstot, ka krievu mērķis ir iedragāt atsevišķu alianses dalībvalstu paļāvību uz sabiedrotajiem, lai tādējādi tās rosinātu apsvērt separātu vienošanos ar Maskavu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Pasaule Trampam uzbrukt mēģinājušais cilvēks pabijis Kijivā

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

Pasaule Sibiha: Ukraina netirgosies ar savām teritorijām

Ukraina negrasās tirgoties ar savām teritorijām, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, sacīja ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Pasaule Krievu triecienā Harkivā nogalināts viens cilvēks, 42 ievainoti

Krievijas armijas triecienā Harkivā svētdien nopietni postījumi nodarīti 12 stāvu dzīvojamam namam, dzīvību zaudējis viens cilvēks, 42 ievainoti, pavēstīja pilsētas mērs Ihors Terehevs.

Lasiet arī

Pasaule NATO aviobāzē Vācijā paaugstināts drošības līmenis iespējamu draudu dēļ

NATO ir paaugstinājusi drošības līmeni savā aviobāzē Vācijas rietumu pilsētā Geilenkirhenē, balstoties uz izlūkošanas informāciju par potenciāliem draudiem.

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Stoltenbergs apstiprina, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt mērķiem Krievijā

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā Ukrainas televīzijas maratonam apstiprinājis, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt militāriem mērķiem Krievijas teritorijā.

Pasaule NATO sola militāro palīdzību Ukrainai 2025.gadā vismaz 40 miljardu eiro apmērā

NATO līderi trešdien alianses samitā Vašingtonā apsolīja, ka nākamgad Ukrainai tiks piešķirta militārā palīdzība vismaz 40 miljardu eiro apmērā, lai palīdzētu tai cīnīties pret Krieviju.