• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sprūds aicina uzņēmējus aktīvāk iesaistīties

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:32, 05.09.2024


Lai veicinātu Nacionālo bruņoto spēku un industrijas sadarbību, aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) aicina uzņēmējus aktīvāk iesaistīties dialogā un piedalīties valsts aizsardzības iepirkumos, informē Aizsardzības ministrijā.


Foto: LETA

Sprūds ar nozaru asociācijām pārrunājis ministrijas izstrādātās vadlīnijas aizsardzības un drošības industrijai, topošo industrijas attīstības stratēģiju, kā arī aicināja uzņēmējus iesaistīties valsts aizsardzības iepirkumos.

"Nupat, vizītē apmeklējot Ukrainu, pārliecinājos, cik būtiska ir vietējās industrijas spēja uzsākt darbu, attīstīties un pielāgoties mainīgajām militārajām vajadzībām. Valsts spēja pašai sevi militāri apgādāt militāra uzbrukuma gadījumā samazina atkarību no piegādātājiem un loģistikas ķēdēm," norādījis Sprūds.

Aizsardzības ministrijas izstrādātās vadlīnijas dod skaidras norādes par aizsardzības nozares valsts pasūtījumu turpmākajiem četriem gadiem. Nākamais solis ir topošā Aizsardzības industrijas attīstības stratēģija, ko paredzēts izstrādāt šī gada laikā, uzsvēris aizsardzības ministrs.

Ministrijas vadlīnijas aizsardzības un drošības industrijas iesaistei valsts aizsardzības iepirkumos paredz iespēju industrijai iesaistīties spēju attīstības projektos, identificējot piecas liela mēroga iegādes turpmāko četru gadu laikā - transporta, prettanku ieroču sistēmas, slāņveida pretgaisa aizsardzības, kājnieku kaujas mašīnu un riteņu artilērijas sistēmas, kurās ir iespēja iesaistīties ar piegādes drošības prasību izpildi.

Tāpat industrijai ir paredzētas iespējas iesaistīties Nacionālo bruņoto spēku spēju attīstībā, piedaloties nodrošinājuma, kaujas spēju, infrastruktūras attīstības un transportlīdzekļu un militāro materiāltehnisko līdzekļu uzturēšanas iepirkumos. Papildus tiek paredzēts arī atbalsts inovāciju un tehnoloģiju attīstībai aizsardzības jomas vajadzībām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Sabiedrība Karavīri apguvuši dronu operatora specialitāti

Aizsardzības ministrija aicina jauniešus līdz šī gada 15.jūnijam brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam.

Sabiedrība «Pretošanās koncepciju jāizstrādā pēc iespējas ātrāk» - Aizsardzības ministrs

Šobrīd gala termiņš esot noteikt 2026.gada oktobra mēnesis.