• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Oktobrī militārajā bāzē Ādažos sāks izmantot 5G tehnoloģijas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:04, 05.09.2024


Tā dod iespēju attīstīt un izmēģināt dažādus sensoru, aizsardzības sistēmu un platformu, tai skaitā, bezpilota risinājumus.


Latvijas aizsardzībai tiks izmantoti vismodernākie līdzekļi.

No 9. līdz 13.septembrim Rīgā norisināsies plānošanas sesijas vērienīgam aizsardzības inovāciju izmēģinājumam - digitālā mugurkaula (digital backbone) eksperimentam DiBaX, ko NATO sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un mobilo sakaru operatoru "LMT" veiks oktobra beigās 5G testa vidē militārajā bāzē "Ādaži".

Eksperimenta DiBaX gaitā tiks demonstrēti jaunākie tehnoloģiju sasniegumi, pētot, kā tos iespējams integrēt reālās vidēs, lai uzlabotu sabiedroto spēku sadarbspēju un efektivitāti.

Šis eksperiments, kuru NATO īstenos kopā ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotiem spēkiem un uzņēmumu "LMT", apliecina industrijas un augsto tehnoloģiju nozīmi NATO un Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā.

Veicinot inovācijas un attīstot progresīvas tehnoloģijas, Latvijas uzņēmumi palīdz gan NATO kopumā, gan Latvijas aizsardzības sistēmai attīstīt nepieciešamās spējas, lai stātos pretī mūsdienu drošības un aizsardzības izaicinājumiem.

5G militāro testa vidi Nacionālie bruņotie spēki militārajā bāzē "Ādaži" izveidoja 2022.gadā sadarbībā ar uzņēmumu "LMT", un tā dod iespēju attīstīt un izmēģināt dažādus sensoru, aizsardzības sistēmu un platformu, tai skaitā, bezpilota risinājumus, būtiski veicinot Latvijas un sabiedroto valstu militārās nozares tehnoloģisko attīstību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Poligonā Ādažos darbu sākuši privātie 5G tīkli

Aizsardzības inovāciju izmēģinājumu poligonā Ādažos darbu sākuši divi privātie 5G tīkli, ko izveidojusi SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) sadarbībā ar tehnoloģiju piegādātājiem "Nokia" un "Ericsson", aģentūrai LETA pavēstīja LMT pārstāvji.

Sabiedrība NBS virsnieks par komunikācijas kļūdām drona incidentā: Mēs mācāmies

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Sabiedrība Kārtējam iesaukumam armijā brīvprātīgi varēs pieteikties līdz 20.novembrim

Valsts aizsardzības dienesta 2025.gada jūlija iesaukumam brīvprātīgi varēs pieteikties līdz 20.novembrim, informē Aizsardzības ministrija.

Sabiedrība Atbalsta grozījumus, kas paredz krīzes gadījumā armijā uzņemt ārvalstniekus

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja Aizsardzības ministrijas (AM) virzītos grozījumus Militārā dienesta likumā, kas paredz iespēju krīzes situācijās pieņemt militārajā dienestā motivētus ārvalsts pilsoņus, tostarp no Ukrainas.