• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunajos elektrovilcienos sākuši darboties biļešu reģistratori

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:34, 05.09.2024


Visos jaunajos Čehijas ražotāja "Škoda Vagonka" elektrovilcienos, kas piedalās satiksmē, sākuši darboties biļešu reģistratori, informē AS "Pasažieru vilciens" (PV).



Pārejas periodā, kamēr pasažieri pierod pie biļešu reģistratoru darbības, papildu pašreģistrācijai biļetes turpinās pārbaudīt arī vilcienu konduktori.

PV skaidro, ka, turpinot pasažieru pārvadājumu modernizāciju, jaunajos elektrovilcienos mainīta biļešu reģistrēšanas kārtība, turpmāk iegādātās biļetes reģistrējot pašiem pasažieriem. Tādējādi no ceturtdienas jaunajos vilcienos pieejami biļešu reģistratori, ar kuru palīdzību pasažieriem būs pienākums pašiem reģistrēt iegādāto biļeti neatkarīgi no biļetes tipa, biļetes iegādes vietas un formāta.

Biļešu reģistratori atpazīs gan visu veidu papīra, gan elektroniski iegādātas biļetes, tostarp arī bagāžas biļetes. Katrā elektrovilcienā pieejami 16 biļešu reģistratori.

Lai reģistrētu biļeti, pasažierim iegādātās biļetes kvadrātkoda daļa jāpietuvina reģistratora optiskajam sensoram, kas novietots reģistratora korpusa labajā sānā, un ekrānā jāsagaida apstiprinājuma paziņojums, ka biļetes reģistrācija ir notikusi veiksmīgi. Ātrākai biļešu nolasīšanai reģistratorā pasažieri ir aicināti strauji nemainīt attālumu starp biļetes kvadrātkodu un biļešu reģistratora sensoru.

Tāpat, lai veicinātu biļešu ātrāku nolasīšanu bez traucējumiem, ir veiktas izmaiņas PV mobilajā lietotnē "Vivi", palielinot ekrāna spilgtumu, tādēļ PV aicina izmantot pēdējo "Vivi" mobilās lietotnes versiju.

Lai pasažieriem būtu vieglāk apgūt biļešu reģistratoru lietošanu, vilcienu digitālajos ekrānos atspoguļos informāciju par biļešu reģistrēšanas kārtību un reģistratora pareizu izmantošanu. Tāpat palīdzību biļešu reģistrēšanā sniegs vilcienu konduktori, kuri pārejas periodā nodrošinās visu biļešu papildu pārbaudi.

Ņemot vērā mainīto biļešu reģistrēšanas kārtību, nākotnē PV plāno ieviest papildu kontrolējošus mehānismus, kā nepieļaut pasažieru negodprātīgu rīcību, savlaicīgi nereģistrējot biļeti vai pārvietojoties bez braucienam derīgas biļetes. Tāpat pasažieri, iekāpjot vilcienā un reģistrējot biļeti, aicināti nedrūzmēties pie kādām konkrētām durvīm, bet vienmērīgi izmantot visas ieejas vilcienā.

Ja biļetes reģistrācija kaut kādu iemeslu dēļ nav izdevusies vai arī ir radušies jautājumi par reģistratora pareizu izmantošanu, PV aicina pasažierus vērsties pēc palīdzības pie vilciena konduktora, kurš palīdzēs reģistrēt biļeti un izskaidros biļešu reģistratora darbības principus. Pasažieri, kuriem nebūs izdevusies vilciena biļetes veiksmīga reģistrācija un kuri par to būs paziņojuši konduktoram, netiks sodīti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī