• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ģenerālis: Ļoti modri sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:25, 03.09.2024


Ļoti modri un ieinteresēti sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā - gan cilvēcīgi, gan profesionāli, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieks, brigādes ģenerālis Georgs Kerlins.


Foto: twitter

Viņš uzsvēra, ka Ukrainā ir novērotas atziņas, kas tiek ieviestas Latvijas plānos. "Karadarbība Ukrainā noteikti ietekmē to, ko mēs darām, un mēs mēģinām no tās mācīties," uzsvēra Kerlins.

Komentējot šodien aizsāktās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024", Kerlins stāstīja, ka līdztekus daudzām citām aktivitātēm trenēs arī atsevišķu tautsaimniecības resursu mobilizāciju ar komersantu un citu valsts organizāciju palīdzību.

Tāpat plānota atsevišķu vienību mobilizācija Zemessardzes 3.Latgales brigāde, kur mēģinās mobilizēt divus bataljonus. Viņš aicināja pavēstes saņēmušos iedzīvotājus pārorganizēt savu civilo dzīvi tā, lai viņi varētu piedalīties mācībās.

Nākotnē šāds vingrinājums paredzēts arī citās vienībās, viņš uzsvēra.

Kā vētīts, no šodienas līdz 8.oktobrim visā Latvijā notiks NBS organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024", kurās piedalīsies aptuveni 11 000 Latvijas un sabiedroto karavīru un zemessargu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā oficiāli noslēdzas peldsezona

Līdz ar peldsezonas noslēgumu tiek pārtrauktas Veselības inspekcijas veiktās peldvietu ūdens paraugu laboratoriskās pārbaudes.

Sabiedrība Šodien aprit gads Siliņas vadītajai valdībai. Kas ir izdarīts?

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Sabiedrība Svētdien debesis Latvijā skaidrosies un kļūs siltāks

Svētdien debesis Latvijā skaidrosies un kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Bēgļu atbalsta organizācija aicina Baltijas valstis pārtraukt migrantu atgrūšanu

Baltijas valstīm un Polijai vajadzētu pārtraukt "migrantu atgrūšanu" un samazināt šo cilvēku uzturēšanos mežos, šāda pozīcija pausta bēgļu atbalsta organizācijas "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārskatā "Bīstamais ceļš: migrantu nāve pie Eiropas Savienības-Baltkrievijas robežas".

Lasiet arī

Pasaule Maskava piedzīvo masīvu ukraiņu lidrobotu uzbrukumu

Naktī uz otrdienu Maskava piedzīvojusi masveidīgu ukraiņu lidrobotu uzlidojumu, kura dēļ Krievijas varasiestādes bijušas spiestas slēgt trīs lidostas - Domodedovas, Vnukovas un Žukovas.

Pasaule Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis Kijivas kara administrācijas vadītājs Srhijs Popko.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 15 dronus «Shahed» un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un 15 trieciendronus "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Mediji: Irāna nodevusi Krievijai ballistiskās raķetes

Irāna nodevusi Krievijai tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, atsaucoties uz avotiem, ziņo laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ) un televīzijas kanāls CNN.