• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gauss: Šobrīd mēs intensīvi gatavojamies airBaltic akciju kotācijai biržā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:44, 02.09.2024


airBaltic prezidents un izpilddirektors par valdības lēmumu.



Šī gada 30.augustā Ministru kabinets skatīja jautājumus par Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic gatavošanos sākotnējam publiskajam piedāvājumam (initial public offering - IPO). Gatavošanās procesā airBaltic vienkāršos esošo uzņēmuma akciju struktūru, lai tā kļūtu pievilcīgāka investoriem.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss: "Sekojot veiksmīgai airBaltic attīstībai 2024.gada pirmajā pusē, šobrīd mēs kopā ar bankām un starptautiskajiem konsultantiem intensīvi gatavojamies airBaltic akciju kotācijai biržā."

Ceļā uz IPO lidsabiedrība ir nolēmusi konsolidēt jeb apvienot četras esošās akciju kategorijas vienā. Šāds solis ir ierasta starptautiska prakse, lai padarītu akciju struktūru vēl caurspīdīgāku un pievilcīgāku tirgum. Turklāt pamatkapitāla samazināšana uzlabos paša uzņēmuma kapitāla struktūru. Līdz ar akciju konsolidāciju samazinās arī to nominālvērtība. Šādas darbības mērķis ir uzlabot lidsabiedrības kapitāla daļu, samazinot pamatkapitālu un to novirzot iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai. Tas ir tehnisks grāmatvedības process un nemaina ne lidsabiedrības vērtību, ne valsts akciju paketes vērtību.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss: "Mūsu šī brīža prioritāte ir nodrošināt airBaltic gatavību nākamajiem attīstības posmiem. Lidsabiedrības izaugsme sniegs augstu pievienoto vērtību Latvijas valstij, sabiedrībai un ekonomikai kopumā. Savukārt akciju struktūras vienkāršošana ir viens no mājasdarbiem, ko jāveic tagad, lai palīdzētu uzņēmumam īstenot IPO. Jāakcentē, ka IPO mērķis ir palielināt uzņēmuma kapitālu un piesaistīt jaunus investorus, kas citkārt palielinās uzņēmuma vērtību. Plānots, ka potenciālais IPO ļaus ne tikai finanšu investoriem, bet arī privātiem mazumtirdzniecības investoriem kļūt par airBaltic akcionāriem."

"airBaltic ieņem svarīgu lomu reģiona IKP izaugsmē un savienojamības nodrošināšanā. Vienlaikus lidsabiedrība veicina investīciju plūsmu, atbalsta pakalpojumus, rada darbavietas un nodrošina nodokļu ieņēmumus, kas būtiski ietekmē daudz plašāku ekonomisko ainu," piebilda Gauss.

Valdības sēdē skatīti arī citi izpildāmie priekšnosacījumi sekmīgai IPO un akciju kategoriju konsolidēšanai, to skaitā savienojamības (galamērķu) un lidojuma skaita un lidostas Rīga kā airBaltic pamata lidojumu bāzes saglabāšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā oficiāli noslēdzas peldsezona

Līdz ar peldsezonas noslēgumu tiek pārtrauktas Veselības inspekcijas veiktās peldvietu ūdens paraugu laboratoriskās pārbaudes.

Sabiedrība Šodien aprit gads Siliņas vadītajai valdībai. Kas ir izdarīts?

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Sabiedrība Svētdien debesis Latvijā skaidrosies un kļūs siltāks

Svētdien debesis Latvijā skaidrosies un kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Bēgļu atbalsta organizācija aicina Baltijas valstis pārtraukt migrantu atgrūšanu

Baltijas valstīm un Polijai vajadzētu pārtraukt "migrantu atgrūšanu" un samazināt šo cilvēku uzturēšanos mežos, šāda pozīcija pausta bēgļu atbalsta organizācijas "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārskatā "Bīstamais ceļš: migrantu nāve pie Eiropas Savienības-Baltkrievijas robežas".

Lasiet arī

Ekonomika airBaltic pamatkapitālu samazinās par 571 miljonu eiro

Gatavojoties akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) procesam, Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pamatkapitālu samazinās par 571,293 miljoniem eiro, kā arī vienkāršos esošo uzņēmuma akciju struktūru, liecina informācija "Firmas.lv".

Sabiedrība Valdība nolēmusi atteikties no valsts kontrolpaketes airBaltic

Netieši valdība apstiprināja, ka nacionālās aviokompānijas finansiālā situācija, maigi izsakoties, nav spīdoša.

Interesanti fakti airBaltic balsošanā noskaidrotas pilsētas, kuru vārdos nosauks lidmašīnas

Lidsabiedrības "airBaltic" rīkotajā balsošanā noskaidrotas 16 Latvijas pilsētas, kuru vārdos nosauks lidmašīnas, VS.LV informēja "airBaltic" pārstāvji.

Ekonomika airBaltic tuvojas finansiālam sabrukumam? Eksperta viedoklis

Jau vēstīts, ka "airBaltic" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 88,8 miljonu eiro zaudējumiem pretstatā peļņai attiecīgajā periodā gadu iepriekš.