• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdes locekļu algas nesamazinās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:58, 27.08.2024


Šodien kultūras ministre Agnese Lāce tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvjiem. Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar sabiedrisko mediju apvienošanu un tās norisi.



"Kultūras ministrijai kā par mediju politiku atbildīgajai institūcijai ir svarīgi pārliecināties, ka sabiedrisko mediju apvienošana notiek saskaņā ar sākotnējo koncepciju, kam attiecīgi paredzēti arī konkrēti budžeta līdzekļi. Tieši tāpēc sarunas par apvienošanas procesu notiek regulāri," pēc sarunas ar SEPLP norāda kultūras ministre Agnese Lāce.

Runājot par apvienotā sabiedriskā medija valdes locekļu atalgojuma jautājumu, ministre uzsver, ka SEPLP ir neatkarīga institūcija un valdes locekļu skaits un atalgojums ir noteikts atbilstoši darba likumam, normatīvajiem aktiem, iestādes budžetam, gaidāmajam pārmaiņu procesam un kapitālsabiedrības darbinieku skaitam. "Arī valdes locekļu skaits ir noteikts koncepcijā par sabiedrisko mediju apvienošanu, un koalīcijā šis jautājums tika skatīts jau pirms gada. "Kā apliecināja SEPLP, tad konkursā ir pieteikušies spēcīgi kandidāti, kuri pārstāv gan publisko, gan komercsektoru. Tas rada pārliecību, ka augs sabiedrisko mediju konkurētspēja apstākļos, kad Latvijas informatīvajā telpā pieaug globālo spēlētāju īpatsvars."

Ministre sarunā apliecināja, ka līdz ar mediju apvienošanu sagaida, ka uzlabosies visa apvienotā sabiedriskā medija darbinieku labklājība un sociālā aizsardzība.

Jau ziņots, ka lielu rezonansi izraisījusi informācija, ka Latvijas sabiedrisko plašsaziņas līdzekļu valdes locekļu algas būs kosmiskas”. Valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam - 10 100 eiro apmērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā radījuši virkni neskaidrību

Grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz turpmāko priekšvēlēšanu aģitācijas norisi īstenot tikai valsts valodā, kā arī atcelt Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) finansējuma piešķiršanu priekšvēlēšanu raidījumu veidošanai komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās, nozari būtiski finansiāli neietekmēs, aģentūrai LETA pauda aptaujātie nozares pārstāvji.

Sabiedrība SEPLP locekļa amatam virza Jāni Siksni

Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļa amatam virza Jāni Siksni, pirmdien sanāksmē vienojās memoranda padome.