• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Satversmes tiesa ierosinājusi lietu par Jūrmalas teritorijas plānojumu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:11, 27.08.2024


Satversmes tiesa (ST) ierosinājusi lietu par Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumiem.



Ar apstrīdētajām normām Jūrmalas teritorijas plānojumā tiek grozīts atsevišķu zemes vienību izmantošanas veids. Apstrīdētās normas paredz mainīt funkcionālo zonējumu zemes vienībām "Stirnurags 0601", "Bulduri 4508", "Bulduri 5912", "Jaundubulti 2702" un "Pumpuri 3101" no dabas pamatnes teritorijas uz savrupmāju apbūves teritoriju.

Pieteikuma iesniedzēja ir biedrība, kuras darbības mērķis ir vides un dabas aizsardzība. Tās ieskatā funkcionālā zonējuma izmaiņas minētajās teritorijās esot pretrunā ar vides aizsardzības principiem.

Paredzot, ka strīdus teritorijas ir nododamas apbūvei, pašvaldība neesot pienācīgi izvērtējusi iespējamo kaitējumu dabas daudzveidībai un tajās esošajiem aizsargājamajiem augiem, īpaši aizsargājamām sugu dzīvotnēm, dižkokiem un biotopiem. Ņemot vērā minēto, esot aizskartas pieteikuma iesniedzējas Satversmes 115.pantā paredzētās tiesības uz labvēlīgu vidi.

Tiesa uzaicināja institūciju, kas izdevusi apstrīdēto aktu, - Jūrmalas domi - līdz oktobrim iesniegt tiesai atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu. Lietas sagatavošanas termiņš ir 2025.gada janvāris.

Par lietas izskatīšanas procesa veidu un datumu tiesa lems pēc lietas sagatavošanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No šodienas gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, lēmusi pilsētas dome.

Sabiedrība Jūrmalā stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā (+FOTO)

Jūrmalā pēc lielajām lietavām arvien stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS).

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No 1.augusta gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.

Ekonomika Jūrmalas centrā uzbūvēs milzīgu viesnīcu

Nekustamā īpašuma pārvaldītājs SIA "M.J. Finance" Turaidas ielā Majoros varēs būvēt līdz 20 metrus augstu viesnīcu, paredz Jūrmalas domes apstiprinātie dokumenti.