• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pirmajā mācību gada dienā Rīgā sabiedriskais transports būs bez maksas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:34, 27.08.2024


Pirmajā mācību gada dienā Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas, vienlaikus pašvaldība aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, informē Rīgas pašvaldība.


Foto: LETA

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus pirmajā mācību gada dienā, pirmdien, 2.septembrī, braucieniem izmantot sabiedrisko transportu, kas šajā dienā būs bez maksas. E-taloni vai koda biļetes Rīgas autobusos, trolejbusos un tramvajos 2.septembrī nebūs jāreģistrē. Mazāka privātā transporta satiksmes plūsma pilsētā nodrošina arī raitāku sabiedriskā transporta virzību, norāda pašvaldībā.

Atsākoties skolas laikam, pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus būt īpaši uzmanīgiem, kā arī ar izpratni izturēties pret bērniem, kuri pēc vasaras brīvlaika atgriezušies pilsētā. Pirms skolas gaitu sākšanas vai atsākšanas pašvaldība aicina bērnu vecākus ar savām atvasēm pārrunāt ceļu satiksmes drošības noteikumus un atgādināt par drošu uzvedību ielās.

Tāpat pašvaldība aicina būt īpaši uzmanīgiem arī tiem, kuri ikdienā pārvietojas ar velosipēdiem un elektroskrejriteņiem, jo bērni mēdz būt ļoti aktīvi un neprognozējami mainīt pārvietošanās trajektoriju.

Pašvaldībā informē, ka uz valsts galvenajiem autoceļiem pie Rīgas robežas ir uzstādīti ikgadējie informatīvie plakāti, kuri atgādina par ieteicamo braukšanas ātrumu - 30 kilometri stundā - mācību iestāžu tuvumā.

Tāpat pilsētā visas būvsezonas garumā - līdz pat vēlam rudenim turpinās dažādi būvdarbi un seguma atjaunošanas darbi. Pašvaldība aicina satiksmes dalībniekus būt saprotošiem būvdarbu laikā un pārplānot ierastos maršrutus, lai izvairītos no remontdarbu vietām, vai ierēķināt ilgāku laiku, ko pavadīt ceļā, lai nepieciešamajā galamērķī nokļūtu laikus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas svētkos sabiedriskais transports būs bez maksas

Rīgas svētkos 17.augustā un 18.augustā sabiedriskais transports būs bez maksas, savukārt "Rīgas satiksmes" apsaimniekotās autostāvvietās par spēkrata novietošanu nebūs jāmaksā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sabiedrība Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu

Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu reisi, liecina Autotransporta direkcijas publiskotā informācija.

Sabiedrība Rīgā mainīs vairāku sabiedriskā transporta pieturvietu nosaukumus

No 1.augusta Rīgā tiks veiktas izmaiņas vairāku pieturvietu nosaukumos.

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No 1.augusta gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.