• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķirsis: Jāpanāk iedzīvotāju atgriešanās Rīgas centrā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:45, 27.08.2024


Lai veicinātu ekonomisko aktivitāti un mazinātu tukšo skatlogu skaitu Rīgas centrā, nepieciešams, lai tajā atgrieztos iedzīvotāji, intervijā aģentūrai LETA atzina Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).


Foto: LETA

Pašlaik tiekot veidota programma, kas paredzēs grantus uzņēmumiem, kas ievācas tukšajās telpās, lai varētu nosegt daļējas remonta izmaksas, kā arī jau strādājošajiem uzņēmumiem, piemēram, vides pieejamības uzlabošanai.

Iespējams, šī programma varētu tikt iedzīvināta jau nākamajā gadā.

Ķirša ieskatā, lai tukšie skatlogi aizpildītos, nepieciešama cilvēku plūsma, savukārt cilvēku plūsmai nepieciešams interesants saturs.

"Ja ir daudz interesantu skatlogu, kafejnīcu, tad cilvēki nāk uz to rajonu, taču, kamēr nav satura, nav klientu, un nav klientu - nav skatloga. Šis process ir jāiekustina," teica Rīgas mērs.

Sākotnēji tukšajos skatlogos varētu izvietot mākslas darbus. Taču tas varētu būt starpposms.

Ķirša ieskatā, kopumā ne tikai Vecrīgai, bet arī vēsturiskajam centram vajadzīgi ne tikai tūristi, bet arī iedzīvotāji.

Pašlaik Rīgas centra iedzīvotāju skaita kritums esot apstājies, un iedzīvotāju skaits pat nedaudz pieaug. Taču, lai pamestās un tukšās komerctelpas aizpildītos uz palikšanu, esot jāpalielina pastāvīgo iedzīvotāju skaits ne tikai Rīgā kopumā, bet arī centrā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments strādājot pie vēsturiskā centra atdzīvināšanas plāna, kas sastāv no daudzām sadaļām, tostarp risinājumiem iedzīvotāju pārvilināšanai dzīvot centrā.

"Esmu diezgan pārliecināts, ka mēs nonāksim līdz tam, ka maksāsim sava veida pārcelšanās pabalstu, piemēram, nodzēšot daļu kredīta ģimenei, kas pārvāksies dzīvot uz centru," teica politiķis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Ķirsis par situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā: neapmierinoši!

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) kā neapmierinošu vērtē situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā, informēja mēra birojā.

Sabiedrība Ķirsis paziņojis, ko esot svarīgi saprast pagaidu asfalta ieklāšanas lietā

Pašlaik ir svarīgi saprast, vai pagaidu asfalta ieklāšana Slokas ielā ir apzināta nolaidība vai kāds apstākļu kopums, kas noveda pie šādas situācijas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķirsis uztraucas, vai fokuss no tiltiem un ielām līdz tualetēm nebūs par plašu

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārveides par Ārtelpas un mobilitātes departamentu termiņš ir jāpagarina, intervijā "Latvijas Avīzei" paziņojis jaunievēlētais Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķirsis: Nav iemeslu neuzticēties kolēģiem jaunajā domes koalīcijā

Nav iemeslu neuzticēties kolēģiem jaunajā domes koalīcijā, intervijā Latvijas Radio šorīt pauda Rīgas mēra vietas izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV).