• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Atklās NATO daudznacionālās brigādes infrastruktūru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:18, 27.08.2024


NATO daudznacionālās brigādes Latvijā vadošā valsts būs Kanāda, un tā apvienos karavīrus no 12 valstīm.



Trešdien, 28.augustā, militārajā bāzē "Ādaži" Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka un Kanādas vēstnieks Latvijā Braiens Svorks (Brian Szwarc) piedalīsies Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā rīkotajā NATO daudznacionālās brigādes Latvijā infrastruktūras atklāšanas ceremonijā.

Turpinot NATO daudznacionālās brigādes izveidi Latvijā, militārajā bāzē "Ādaži" atklās Kanādas finansētu tanku novietni, kas būs paredzēta brigādes tanku un cita veida bruņutehnikas izvietošanai, kā arī šīs tehnikas apkopes telpas.

Tāpat ceremonija iezīmēs Kanādas un Spānijas finansēto projektu noslēgumu, kā rezultātā uzlabota šo valstu kontingenta infrastruktūra - tapusi jauna ekipējuma noliktava, izbūvēta telšu infrastruktūra, uzstādīts jauns teritorijas perimetrs, kā arī veikti ceļu un teritorijas labiekārtošanas darbi.

Kanādas un Spānijas kopējās investīcijas šo objektu būvniecībā veido vairāk nekā 7 miljonus eiro. Savukārt Latvija projektu sekmīgai norisei nodrošināja būvuzraudzību. Abi būvniecības projekti tika uzsākti 2023.gadā un īstenoti aptuveni gada laikā.

Investīcijas militārās bāzes "Ādaži" attīstībā apliecina Kanādas, Spānijas un NATO ilgtermiņa apņemšanos nodrošināt eiroatlantisko drošību. Jaunā infrastruktūra dos iespēju sabiedrotajiem, kas sniedz ieguldījumu Kanādas vadītajā daudznacionālajā brigādē, ievest Latvijā vairāk ekipējuma un personāla, brigādei attīstot savas kaujas spējas.

Jau ziņots, ka šogad jūlijā tika uzsākta NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšana līdz brigādes līmenim un jaunās NATO daudznacionālās brigādes Latvijā izveide, ko veidos vairāk nekā 3500 karavīri.

Šī gada novembrī brigāde rīkos pirmās vērienīgās militārās mācības un demonstrēs tās integrāciju NATO augstākajā komandstruktūrā.

NATO daudznacionālās brigādes Latvijā vadošā valsts būs Kanāda, un tā apvienos karavīrus no Albānijas, Čehijas, Dānijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas, kuri rotācijas kārtībā pildīs dienesta pienākumus Latvijā. Plānots, ka NATO daudznacionālās brigādes Latvijā dalībvalsts būs arī Zviedrija. Plānots, ka brigāde pilnu kaujas gatavību sasniegs līdz 2026.gadam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī

Pasaule NATO aviobāzē Vācijā paaugstināts drošības līmenis iespējamu draudu dēļ

NATO ir paaugstinājusi drošības līmeni savā aviobāzē Vācijas rietumu pilsētā Geilenkirhenē, balstoties uz izlūkošanas informāciju par potenciāliem draudiem.

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Stoltenbergs apstiprina, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt mērķiem Krievijā

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā Ukrainas televīzijas maratonam apstiprinājis, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt militāriem mērķiem Krievijas teritorijā.

Pasaule NATO sola militāro palīdzību Ukrainai 2025.gadā vismaz 40 miljardu eiro apmērā

NATO līderi trešdien alianses samitā Vašingtonā apsolīja, ka nākamgad Ukrainai tiks piešķirta militārā palīdzība vismaz 40 miljardu eiro apmērā, lai palīdzētu tai cīnīties pret Krieviju.